StoryEditor

Instagram spúšťa hlasové správy a možnosť vytvorenia skupiny pre Stories

11.12.2018, 09:16
Autor:
pzpz
Novinky sú dostupné aj na Slovensku.

Facebook pokračuje v inovovaní svojej populárnej dcérskej platformy Instagram. Prichádza s nástrojmi, ktoré opäť zjednodušujú a zefektívňujú komunikáciu.

Posielanie hlasových správ

V najnovšej aktualizácii je dostupná možnosť posielania hlasových správ v directe, ktorú začal Instagram testovať pred pol rokom. Proces nahrávania a následného poslania je rovnaký, ako na Facebook Messengeri, podržaním ikony sa nahrá zvuk, ktorý sa po odoslaní zobrazí vo forme vlákna. Ako uviedol TechCrunch, správy môžu trvať viac ako minútu a zostávajú trvalo viditeľné. Fungovať budú aj v skupinových konverzáciách.

Akú popularitu si novinka získa je otázne, Facebook neuvádza štatistiky používania z Messengeru ani z WhatsAppu.

Zdieľanie Stories s vybranými priateľmi

Instagram zaviedol možnosť zdieľania Stories s uzavretým kruhom priateľov. Nový nástroj nájdete v pravom hornom rohu instagramového profilu pod názvom „Blízki priatelia“. Keď ikonu rozkliknete, zobrazia sa vám návrhy priateľov, s ktorými ste najviac v kontakte. Ak vám možnosť nevyhovuje, môžete si vytvoriť vlastnú skupinu. Stories potom zdieľate len s vybraným zoznamom ľudí. Profily, ktoré do skupiny pridáte, uvidia, že sú súčasťou vášho zoznamu blízkych priateľov, ale nedostanú informáciu, kto všetko je členom zoznamu.

techcrunch.com

​Túto funkciu zaviedol Instagram v súlade s rastúcim trendom súkromného zdieľania, ktorý je na vzostupe. Interné štúdie totiž ukázali, že 85% správ prebieha medzi rovnakými tromi používateľmi, čo potvrdzuje túžbu po dôvernejšom zdieľaní.

Nový nástroj majú k dispozícii súkromné ​​aj firemné profily. Háčik je v tom, že sa zatiaľ dá vytvoriť iba jeden takýto zoznam. Ak by Instagram funkcionalitu do budúcna viac prepracoval a umožnil by vytvoriť viac špecifických skupín používateľov, napríklad podľa typu obsahu, firmám by sociálna sieť priniesla z hľadiska marketingu veľmi zaujímavú hodnotu.

01 - Modified: 2023-07-06 10:55:31 - Feat.: - Title: Adam Nochta: Pri nových médiách neustále experimentujeme a testujeme nové stratégie 02 - Modified: 2023-07-13 11:23:22 - Feat.: - Title: Po mileniáloch tu máme prvú „digital-native“ generáciu. Ako marketingovo zaujať GEN Z? 03 - Modified: 2023-05-02 08:55:35 - Feat.: - Title: Influencerka Lady Zika hovorí na sieťach o viere v Boha. Podľa sledujúcich šíri nenávisť a homofóbiu 04 - Modified: 2023-01-11 13:25:53 - Feat.: - Title: Instagram redizajnuje svoje rozhranie. Nákupný button zmizne z hlavného menu 05 - Modified: 2022-12-02 15:04:16 - Feat.: - Title: Trendy 2023: Sociálne siete čaká rast videa aj podcastov
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 12:25