TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Hlina sa ospravedlnil za dlhoročného poslanca KDH. Nazval ho primitívom

17.12.2018, 14:33
Autor:
lmlm
Bývalý poslanec KDH Alojz Přidal hrubým spôsobom na sociálnej sieti útočil na redaktorku. Šéf strany Alojz Hlina sa ospravedlnil.

Šéf KDH Alojz Hlina veľmi ostro reagoval na bývalého dlhoročného poslanca strany Alojza Přidala.

Dôvodom bol fakt, že Přidal hrubým spôsobom na sociálnej sieti útočil na redaktorku SME Zuzanu Kepplovú za jej komentár o Františkovi Mikloškovi.

Hlina sa ospravedlnil

Prekážalo mu, že v článku sa nepísalo o Rade KDH, ale o zjazde strany. "Zjazd strany, ty povrchná ťapa, to mávali v KSS. Nič nevieš a nič si nenaštuduješ," napísal napríklad Přidal.

Hlina sa v statuse na Facebooku ospravedlnil za to, že takýto primitívny človek bol dvanásť rokov poslancom parlamentu za stranu, ktorej je predsedom.

"Bývalý poslanec a dlhoročný funkcionár KDH Přidal ma už skoro tri roky /odkedy som predseda KDH/ vytrvalo uráža na Facebooku. Naozaj vytrvalo, a naozaj hlboko. Nereagoval som. Nestojí mi za to. Nenávisť ho zožiera. Teraz však cítim potrebu sa ozvať," napísal Hlina.

Pre HN vysvetlil, že nie je možné, aby v kontexte doby človek takto útočil na ženu a novinára.

"Už sa nedá mlčať a ignorovať ho. Cítim potrebu sa za neho ospravedlniť. Ak niekto hrubo a grobiánsky uráža ženu, neviem mlčať. Viem ale garantovať, že takíto ľudia v KDH skončili," napísal ďalej Hlina.

Pozrite si rozhovor s Alojzom Hlinom, v ktorom hovoril o tom, že spraví v KDH poriadok:

Za statusy ho vylúčili z KDH

Přidal bol poslancom KDH od roku 2002. Pôsobil ako člen parlamentného výboru pre nezlučiteľnosť funkcií a výboru pre hospodárstvo, privatizáciu a podnikanie. Koncom marca 2017 ho predsedníctvo KDH vylúčilo zo strany.

Bol disciplinárne stíhaný takisto za statusy na sociálnej sieti, kde mal klamať, uvádzať nepravdivé informácie a zverejnil súkromnú komunikáciu s predstaviteľom strany. Přidal dostal vtedy možnosť sa ospravedlniť, ale neurobil to.

01 - Modified: 2018-09-14 14:56:33 - Feat.: - Title: "Za Rezníka je to absolútna ignorácia." Hlina vyzval riaditeľa RTVS, aby KDH dostalo viac priestoru
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 16:43