StoryEditor

Slovenská produkcia boduje v Česku. DNA Production nakrúca pre české televízie viacero seriálov

08.02.2022, 14:35
Autor:
hrnhrn
Produkčná spoločnosť režiséra Petra Bebjaka a producenta Rasťa Šestáka pripravuje pre český trh viacero projektov.

Slovenskej produkčnej spoločnosti DNA Production, ktorá patrí režisérovi Petrovi Bebjakovi a producentovi Rasťovi Šestákovi, sa mimoriadne darí na českom televíznom trhu. Počas tejto televíznej sezóny odvysielajú české televízie niekoľko seriálov z ich produkcie. Na Prime to bude nový seriál Duch a na Nove až dva nové seriály – Chlap a Šéfka.

Okrem toho pokračujú na Nove aj premiérové epizódy seriálu Specialisté, ktorý má za sebou už šesť sérií a viac ako 150 epizód. Televíznym hitom začiatku roka sa stala šesťdielna miniséria Devadesátky, ktorú uvádza Česká televízia. A o niekoľko týždňov príde do kín film Tieňohra (Stínohra), ktorý režíroval Peter Bebjak a DNA Production sa na ňom podieľala ako koproducent. 

„Vážime si, že môžeme pracovať na projektoch aj mimo Slovenska, kde sa úžasne dopĺňajú naše skúsenosti so skúsenosťami kolegov z Česka – či už sú to tvorcovia, herci alebo kolegovia zo štábu. V najbližších týždňoch si diváci budú môcť pozrieť hneď tri novinky – kriminálny seriál Šéfka, komediálny krimiseriál Duch a seriál Chlap, kde sme sa pre zmenu presunuli do nemocničného prostredia a v ktorom sme českým divákom predstavili jedného z najznámejších a najuznávanejších slovenských hercov – Tomáša Maštalíra,“ povedal producent Rasťo Šesták, DNA Production.

V novom komediálnom kriminálnom seriáli Duch, ktorý práve odštartoval na Prime, sa predstaví Predrag Bjelac, ktorý je divákom známy ako Igor Karkarov z filmu Harry Potter a ohnivá časa. V Duchovi si vyskúšal inú polohu – stvárni úlohu zavraždeného mafiána. Jeho nedobrovoľným parťákom bude Emil (Štěpán Benoni), ktorý sa prakticky zo dňa na deň stáva z policajného analytika vyšetrovateľom a hneď počas prvej akcie, kde ho postrelia, zomiera aj mafiánsky boss. Keďže však chce zistiť, kto ho zradil, ostáva na zemi ako duch a jediný, kto ho vidí, je práve Emil. Osemdielny krimiseriál Duch uviedla Prima v sobotu 5. februára, pozrelo si ho 1,24 milióna ľudí starších ako 15 rokov. 

Druhá seriálová novinka Chlap sa odohráva v nemocničnom prostredí a vznikol na motívy skutočných osudov talianskeho lekára Pierdante Piccioniho. Českým divákom sa prvýkrát v hlavnej úlohe seriálu predstaví slovenský herec Tomáš Maštalír. Príbeh úspešného lekára, ktorý po útoku stratil spomienky na posledných viac ako desať rokov svojho života a snaží sa opäť vrátiť do života, je už známy aj slovenským divákom. V slovenskej adaptácii ho pod názvom Druhá šanca uvádza televízia Markíza, kde v hlavnej úlohe hviezdi Ján Koleník. Viac o českej adaptácii si môžete prečítať v tomto článku:

​Rovnako pre televíziu Nova nakrútila DNA Production aj seriál Šéfka, príbeh o tom, aké ľahké je dostať sa do centra zločinu a stať sa nielen podozrivými, ale aj obeťami. A to aj pre vyšetrovateľov. Stalo sa to aj Ondrejovi, manželovi šéfky oddelenia vrážd Karly (Kateřina Winterová), ktorý zomrel pred štyrmi rokmi pri prestrelke. Pri vyšetrovaní ho označili za zradcu a prípad rýchlo uzatvorili. Karla tejto verzii neverí a naďalej sa tajne snaží zistiť pravdu. Rozbehne tak kolobeh udalostí, ktoré zasiahnu aj ľudí v jej okolí. 

TV Nova

01 - Modified: 2022-07-26 16:00:09 - Feat.: - Title: JOJ-ka sa pochválila novinkou. Na Vianoce odvysiela rozprávku Krakonošove tajomstvo 02 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 03 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 04 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 05 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 14:04