Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI)
StoryEditor

Spustili interaktívnu mapu údajov o koronavíruse na Slovensku

20.03.2020, 12:40
Autor:
redredTASRTASR
Národné centrum zdravotníckych informácií chce zvýšiť prehľadnosť a transparentnosť údajov o koronavíruse.

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) spustilo interaktívnu mapu aktuálne spracovaných laboratórnych údajov o novom koronavíruse s prehľadom o počte pozitívnych vzoriek podľa miest, pohlavia a dátumu.

Všetky informácie sú súčasťou webovej aplikácie. Jej cieľom je podľa NCZI zvýšiť prehľadnosť a transparentnosť relevantných údajov o novom koronavíruse, ktorý spôsobuje infekčné ochorenie COVID-19.

Novinkou je tiež projekt od Mareka Gogoľa, Andreja Thurza a Juraja Karoviča, ktorý vznikol pod pod záštitou dekanky Jesseniovej lekárskej fakulty v Martine Andrei Čalkovskej a dekana Lekárskej fakulty UK v Bratislave Juraja Šteňa.

Ich aplikácia Zostaň zdravý umožňuje ľuďom, aby sa lepšie chránili pred šíriacim sa koronavírusom. Používateľov upozorní, že sa priblížili k pacientovi s pozitívnym testom na vzdialenosť 50 metrov a tým ich aj podporuje v dodržiavaní karantény.

Viac o aplikácii sa dozviete v tomto článku:

01 - Modified: 2020-05-11 13:21:05 - Feat.: 0 - Title: Strategický online denník: Prinášame najnovšie informácie z marketingu a médií v čase pandémie
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 23:04