StoryEditor

Kedy sa reštartuje ekonomika? Vo víkendových diskusiách sa stretnú Heger, Žiga, Remišová aj Pellegrini

15.05.2020, 11:35
Autor:
redred
Víkendové politické diskusie zhodnotia prijaté opatrenia vlády na zmiernenie negatívnych dosahov koronakrízy.

V Sobotných dialógoch Rádia Slovensko budú v sobotu od 12:10 diskutovať minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) a jeho predchodca Ján Richter (Smer-SD).

Témami relácie budú prijaté opatrenia v súvislosti s aktuálnym stavom šírenia ochorenia Covid-19 na Slovensku, zmierňovanie negatívnych dosahov koronakrízy a priority vládneho programu v sociálnej oblasti.

Hosťami nedeľnej relácie O 5 minút 12 jednotky RTVS budú podpredsedníčka vlády SR pre investície a informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí) a bývalý predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD).

Moderátor Marek Makara so svojimi hosťami zhodnotí prijaté opatrenia a ich uvoľňovanie, venovať sa bude tiež pomoci štátu zamestnancom, firmám a živnostníkom. Témou relácie bude aj aktuálna politická situácia a ako sa darí koalícii hľadať konsenzus.

Do štúdia relácie Na telo v nedeľu 17. mája posadia minister financií Eduard Heger (OĽaNO) a exminister hospodárstva Peter Žiga (Smeru-SD).

Hlavnou témou relácie na Markíze budú vládne opatrenia na záchranu pracovných miest, reštartovanie slovenskej ekonomiky a s ním súvisiaca štvrtá fáza otvárania obchodov a služieb.

Guvernér Národnej banky Slovenska Peter Kažimír uvedie aktuálne čísla vývoja, ktoré napovedia, na čo sa majú ľudia v najbližšom čase pripraviť.

Svojich hostí sa bude moderátor Michal Kovačič pýtať aj na budúcnosť povinnej štátnej karantény či na to, kedy by mohol nastať úplný návrat do bežného života bez rúšok a dvojmetrových rozostupov.

Témou diskusie bude tiež aktuálna politická situácia v Smere a vzťahy vo vnútri koaličného štvorlístka.

Reláciu V politike vysiela TA3 v nedeľu od 11:00, moderátor Norbert Dolinský privíta v štúdiu Veroniku Remišovú (Za ľudí), podpredsedníčku vlády pre investície a informatizáciu, ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO), poslancov Vladimíra Baláža (Smer-SD), Vladimíra Ledeckého (Za ľudí), Jána Ferenčáka (Smer-SD) a Michala Kaliňáka, experta na samosprávy.

Témami diskusie budú aktuálna epidemiologická situácia, projekt inteligentnej karantény, zriaďovanie ambulancií pre pacientov s Covid-19, nové vedenie VšZP a tiež pomoc znevýhodneným regiónom. 

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 03 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 04 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini 05 - Modified: 2022-05-05 16:48:31 - Feat.: - Title: Prezidentka bude hostkou relácie Na hrane
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 02:18