StoryEditor

Ceny za šport sú vysoké. Aj po pandémii bude ich pokles skôr výnimkou, vraví Lucie Bayer z Discovery

09.07.2020, 09:40
O cenách za vysielacie práva a novinkách nielen v športovej ponuke hovorí Lucie Bayer, zodpovedná za strategický a komerčný rozvoj a distribúciu vysielacích práv v Česku a na Slovensku.

Spoločnosti Discovery a M7 Group sa nedohodli na ďalšej spolupráci a slovenskí a českí zákazníci Skylinku tak prišli o Eurosport a ďalšie kanály. Na druhej strane, Discovery posilnila strategické partnerstvo so spoločnosťami Telekom a Digi. O cenách za vysielacie práva a novinkách nielen v športovej ponuke hovorí Lucie Bayer, ktorá je v spoločnosti Discovery zodpovedná za strategický a komerčný rozvoj a distribúciu vysielacích práv v Česku a na Slovensku.

V poslednom čase zarezonovala neúspešná dohoda Discovery so spoločnosťou M7 Group. Od 1. júna tak zákazníci Skylinku nemajú dostupné kanály z ponuky Discovery Channel a Eurosportu.
Je nám úprimne ľúto, že zákazníci Skylinku prišli o naše programy, a to navyše v čase, keď sledovali televíziu viac než predtým a keď pre nich riešenie, ako napríklad zmena poskytovateľa, môže byť zložitejšie, čo sa, našťastie, s postupným uvoľňovaním reštrikcií v Česku i na Slovensku mení.

Skylink je jedným z najväčších poskytovateľov televízneho vysielania v Českej a Slovenskej republike s viac ako 1,5 milióna zákazníkmi. Ako sa prejaví tento výpadok na trhových podieloch Discovery v našom teritóriu?
Skylink patrí medzi najväčších hráčov, to je pravda. Bohužiaľ, situácia, keď medzi stranami nedôjde k dohode o ďalšej spolupráci, je bežnou súčasťou obchodných rokovaní v akomkoľvek odvetví. My sme radi, že okrem Skylinku sú naše kanály súčasťou všetkých hlavných poskytovateľov televíznych služieb na Slovensku a naši fanúšikovia tak majú možnosť naše kanály naďalej sledovať. Stále sa snažíme ponúkať ešte kvalitnejší obsah, ktorý bude pre našich divákov prínosný, a tešíme sa na návrat živých športových udalostí, ku ktorému už postupne dochádza, vrátane prémiových športových udalostí, ako sú US Open, Roland Garros, Tour de France alebo Giro d´Italia a v neposlednom rade i olympijské hry, ktoré sa uskutočnia budúci rok.

Prečo nebolo možné dospieť k dohode?
Bohužiaľ, išlo o jednostranné rozhodnutie Skylinku ukončiť spoluprácu s nami, napriek tomu, že sme sa snažili s ohľadom na našich fanúšikov nájsť riešenie. Skutočnosť, že naše portfólio kanálov je súčasťou ponuky všetkých ostatných partnerov na trhu, je jasným dôkazom, že vždy berieme ohľad tiež na našich zákazníkov a ich potreby. Okrem toho ste možno zaregistrovali naše nedávne oznámenie o predĺžení spolupráce na niekoľko nasledujúcich rokov so spoločnosťami Slovak Telekom, Digi Slovakia a T-Mobile Czech Republic zo skupiny Deutsche Telecom, čo znamená, že zákazníci budú mať u týchto poskytovateľov TV prístup ku všetkým našim kanálom. Diváci na Slovensku nájdu naše kanály u všetkých hlavných poskytovateľov televíznych služieb, či už ide o poskytovateľov satelitnej televízie, káblovky, IPTV alebo OTT. Patria medzi ne UPC Slovensko, Antik Telekom, Orange, O2, Swan, Slovanet a ďalší.

Problémy s podpisom zmluvy so Skylinkom boli už v roku 2017, keď spoločnosť M7 Group uviedla, že cenu považuje za neúmerne vysokú najmä vzhľadom na výkonnosť programov, a tiež, že podmienkou je odoberať buď všetky stanice, a...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2020-06-01 12:58:59 - Feat.: 0 - Title: Telekom a Digi rozširujú svoje partnerstvo s Discovery, spustia aj Eurosport 4K 02 - Modified: 2020-05-29 10:21:13 - Feat.: 0 - Title: Zákazníci Skylinku prídu o viacero programov. V ponuke končia stanice Discovery a Eurosport 03 - Modified: 2019-09-13 13:01:31 - Feat.: 0 - Title: Discovery zmenilo logo. Pôsobí jednoduchšie, v hlavnej úlohe zostáva Zemeguľa 04 - Modified: 2020-02-21 16:19:27 - Feat.: 0 - Title: Eurosport si predĺžil práva na Tour de France a La Vueltu až do roku 2025
01 - Modified: 2022-03-24 10:06:40 - Feat.: - Title: Zelenskyj: Muž, ktorý sa postavil Putinovi. Discovery uvedie nový dokument o ukrajinskom prezidentovi 02 - Modified: 2021-09-16 09:38:56 - Feat.: - Title: Discovery Sports podpísala desaťročnú zmluvu na exkluzívne vysielanie Laver Cupu v Európe 03 - Modified: 2021-05-18 12:35:52 - Feat.: - Title: Amazon chce za deväť miliárd dolárov prevziať hollywoodske štúdio MGM 04 - Modified: 2021-02-25 15:11:57 - Feat.: - Title: Ako na vývoj vakcíny v rekordnom čase? Svetoví experti zdieľajú svoje skúsenosti v novom dokumente 05 - Modified: 2021-01-20 10:13:46 - Feat.: - Title: Eurosport rozširuje cyklistickú ponuku naprieč Európou
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 09:02