StoryEditor

Sobotné finále Zem spieva bude definitívnou bodkou za šou, hovorí režisér Peter Núňez

15.12.2020, 07:00
Zem spieva sa treťou sériou na Slovensku definitívne uzavrie, záujem o folklórnu šou prejavili v európskych krajinách.

Zem spieva sa blíži do finále. Sľubne rozbehnutú tretiu sériu šou stopla 7. marca situácia s pandémiou nového koronavírusu a RTVS stihla odvysielať len prvé semifinále. Na obrazovky Jednotky sa folklórna šou vrátila až po deväťmesačnej prestávke na začiatku decembra, kedy televízia zreprízovala prvé semifinále z jari. V sobotu 12. decembra uviedla v priamom prenose druhé semifinále a finále tretej série odvysiela Jednotka v sobotu 19. decembra. Aké bude a či bude Zem spieva pokračovať novou sériou, sme sa opýtali režiséra a autora projektu Petra Núñeza.

V sobotu 19. decembra je naplánované živé finále tretej série Zem spieva. Pandemická situácia sa však prudko zhoršila a vláda ohlásila sprísnenie opatrení. Neohrozia priamy prenos? Budete musieť prijať ďalšie ochranné či hygienické opatrenia?
Áno, určite. Už teraz robíme prísnejšie opatrenia ako vyžaduje zákon a ak to bude potrebné, samozrejme, prispôsobíme sa. Aj vláde aj nám v prípade epidemiologických opatrení ide o to isté, o ochranu zdravia a životov. Snažíme sa aj vyrábať, udržať v chode maximum možnej výroby, ale zdravie je, samozrejme, prioritou, a to bude platiť aj pri našom rozhodovaní o sobotnom finále.

Na čo sa môžu diváci tešiť?
Na krásu, ktorá vyrástla z tých istých koreňov ako vyrástli oni. A ktorá sa ich dokáže dotknúť tak, že to až sladko zabolí. Na dvanásť úžasných čísel od veľmi rôznorodých interpretov, na dvanásť celebrít, ktoré ako patrioti budú zakomponovaní do finálových čísel, na porotu a na mnoho ďalšieho.

Mate pripravenú aj alternatívu pre prípad, že bude niektorý z porotcov, moderátorov, prípadne súťažiacich pozitívne testovaný na Covid-19?
V tom prípade interpret ani moderátor, ani porotca, samozrejme, nebude vystupovať. Keďže účinkujúci žijú v uzavretých bublinách, v prípade nákazy u jedného človeka je diskvalifikovaný celý súbor.

Tretia séria Zem spieva sa nakrúcala aj v Amerike a priniesla príbehy našich krajanov, ktorí sa však nebudú môcť zúčastniť finále. Uvidia ich diváci v nejakých online vstupoch?
Nie, bohužiaľ, máme čo robiť, aby sme pri neustále sa meniacich okolnostiach situáciu zvládli aj bez online vstupov. Naozaj je to na zbláznenie náročné.

Zem spieva je pre RTVS úspešný projekt. Bude pokračovať aj štvrtou sériou?
Nie, myslím si, že nie. Minimálne na desať rokov je potrebná pauza, aby sa projekt nesprofanoval.

Folklórna šou zabodovala aj na medzinárodnom festivale. Získala cenu za najlepší pôvodný televízny projekt strednej a východnej Európy a o prejavili o ňu záujem obchodníci s televíznymi formátmi. Prinesú ju na obrazovky aj v iných krajinách?
Opcie sme predali do troch krajín (Turecko, Grécko, Francúzsko), korona spustila masaker všade a obávam sa, že projekt zapadol. Nikde som od marca nebol, dokonca od októbra ani v Čechách, kde sme pre Novu spravili úspešnú českú edíciu "Svadieb na prvý pohľad". Teraz v decembri sa však na diaľku podarilo Danielovi Abrahámovi a jeho agentúre EFFECTIVITY predať koncept "Zem spieva" chorvátskemu klientovi, pre ktorý bude hlavným motívom 20.narodenín na tamojšom trhu. Aktuálne sa rokujú posledné detaily. Rovnako projekt v tandeme Núñez Abrahám zaujal aj rumunského klienta, medzinárodnú sieť supermarketov. Trend návratu k lokálnosti a naspäť ku koreňom cítime z každej realizovanej prezentácie na všetkých trhoch, ktoré oslovujeme. Bez možnosti osobného stretnutia je to však naozaj na dlhé lakte.

Effectivity, NUNEZ NFE

01 - Modified: 2021-11-15 19:17:23 - Feat.: 0 - Title: Koronavírus priniesol do biznisu neistotu. Ako je na tom televízna, filmová a reklamná produkcia? 02 - Modified: 2020-11-27 08:17:29 - Feat.: 0 - Title: Konzervatívnosť neznamená skostnatenosť, hovorí nový programový riaditeľ RTVS 03 - Modified: 2018-01-19 15:12:56 - Feat.: 0 - Title: Veľký úspech pre Zem spieva. Z Miami si odniesla cenu za najlepší pôvodný projekt 04 - Modified: 2017-06-23 08:42:06 - Feat.: 0 - Title: Zem spieva triumfovala v zahraničí. Je najlepším formátom v strednej a východnej Európe
01 - Modified: 2022-02-21 08:03:10 - Feat.: - Title: Režisér Priznania Braňo Mišík: Rozmýšľam nad seriálom s témou hoaxov 02 - Modified: 2021-12-01 04:26:28 - Feat.: - Title: Pečie celé Slovensko bude pre RTVS vlajkovou loďou počas viacerých sezón, hovorí producent a režisér šou 03 - Modified: 2021-04-29 11:24:35 - Feat.: - Title: Ďalšie ocenenie pre minisériu Herec. Stala sa víťazom Prix CIRCOM 04 - Modified: 2021-03-30 12:37:55 - Feat.: - Title: Wanda Adamík Hrycová: Slovania sú seriál, aký bežne v televíziách nevidíme 05 - Modified: 2021-03-04 09:05:22 - Feat.: - Title: Šéf Bontonfilmu: Pirátstvo je veľký problém. Znehybňuje celý filmový priemysel
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 08:22