StoryEditor

Témou víkendových diskusií budú daňovo-odvodová reforma a zmeny v pandemických opatreniach

07.05.2021, 13:40
Autor:
hrnhrn
Prinášame prehľad hostí a tém víkendových politických diskusií v RTVS, na Markíze a TA3.

Kauzu vakcíny Sputnik V prekryla tento týždeň nová téma. Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) predstavil návrh daňovo-odvodovej reformy, ktorá má ambície zvýšiť rodinné prídavky na 200 eur mesačne. Na jej financovaní by sa mali podieľať aj príjmy z vyššej dane z pridanej hodnoty. Minister Matovič na tlačovej konferencii deklaroval, že reforma nepočíta so zvýšením DPH na 25 percent, ako to tvrdí predseda SaS Richard Sulík. 

Ďalšími témami, ktorým sa budú venovať víkendové politické diskusie, budú vzťahy v koalícii a priority vládneho programu, a tiež aktuálna pandemická situácia a s tým súvisiace uvoľňovanie opatrení a zmeny v očkovacej a testovacej stratégii.

Hosťami Sobotných dialógov v Rádiu Slovensko budú v sobotu od 12.10 hod. poslanci Igor Kašper (Sme rodina) a Richard Takáč (Smer-SD). S moderátorkou Martou Jančkárovou budú diskutovať o epidemickej situácii, dopadoch koronakrízy a pomoci štátu, a tiež o vzťahoch a spolupráci v rámci koalície.

V relácii Na telo televízie Markíza sa bude moderátor Michal Kovačič rozprávať s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS) a podpredsedom Smeru-SD Jurajom Blanárom. Hlavnou témou diskusie bude daňovo-odvodová reforma ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) a odvolávanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí), ktoré plánuje opozícia.

Do nedeľného O 5 minút 12 prijali pozvanie predseda hospodárskeho výboru Peter Kremský (OĽaNO) a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš. Diskutovať budú o prioritách v koalícii a možnosti zmien v daňovo-odvodovom systéme či v oblasti pomoci rodinám. Reláciu vysiela Jednotka RTVS v nedeľu od 11.55 hod, moderuje Marek Makara.

Článok budeme aktualizovať o hostí a témy relácie V politike. Reláciu spravodajskej televízie TA3 bude namiesto moderátora Norberta Dolinského, ktorý sa dopustil vážneho priestupku, moderovať riaditeľka programu a spravodajstva Zuzana Martináková. 

V prvej časti relácie bude diskutovať ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) s Denisou Sakovou z Hlasu-SD. Hlavnou témou bude nedôvera k podnikateľským aktivitám rodiny ministerky Kolíkovej. V druhej časti relácie budú o uvoľňovaní opatrení a cestovaní počas leta diskutovať štátny tajomník ministerstva zahraničia Martin Klus (SaS), poslanci Marián Kéry (Smer-SD) a Tomáš Valášek (nezaradený). 

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 09:12