Minister financií Igor Matovič: „Peťko, prosím, podpíš to Robkovi, nerob drahoty. ... Šup, šup, mucko.”TASR/Dano Veselský
StoryEditor

Víkendové diskusie: Minister Matovič prvýkrát v politickom dueli

25.06.2021, 13:35
Autor:
hrnhrn
Politické diskusné relácie odvysielajú počas víkendu svoje posledné vydania pre letnou prestávkou. Diskutovať prídu aj Kollár, Sulík, Pelegrini, Raši či Blanár.

Televízne politické diskusie odvysielajú počas víkendu posledné vydania pre letnou prestávkou. Témami budú aktuálna politická a ekonomická situácia, epidemický vývoj na Slovensku, pripravenosť na delta variant a s tým súvisiace možnosti zintenzívnenia záujmu o očkovanie a tiež nové opatrenia pri cestovaní počas dovolenkového obdobia.

Prvýkrát bude hosťom politického duelu aj minister financií Igor Matovič, ktorý sa doposiaľ politickým diskusiám vyhýbal. Naposledy bol hosťom ešte ako premiér v rozhlasovej relácii Sobotné dialógy 6. marca, v televíznej diskusii bol naposledy 7. februára v relácii V politike na TA3. Po vypuknutí koaličnej krízy a najmä tlakoch SaS a Za ľudí na jeho odvolanie z pozície premiéra už neprijal pozvanie do žiadnej. Doposiaľ vo všetkých reláciách využíval „premiérsku vymoženosť“ byť v diskusii sám, bez politického oponenta. V tradícii diskusií bez politického oponenta pokračuje aj premiér Eduard Heger. 

V sobotu 26. júna prijal Igor Matovič pozvanie prvýkrát ako minister financií do rozhlasových Sobotných dialógov, ktoré vysiela Rádio Slovensko naživo od 12.10 hod. Oponentom mu bude podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár. Moderátorka Marta Jančkárová bude s oboma politikmi diskutovať aj o hospodárení štátu a možnosti ozdravenia verejných financií či pripravenosti na realizáciu priorít z plánu obnovy.

Do televíznej relácie O 5 minút 12 prídu v nedeľu diskutovať predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Okrem už spomenutých tém sa bude moderátor Marek Makara svojich hostí pýtať aj na hľadanie dohody pri presadzovaní najbližších legislatívnych zámerov a zhodnotia aj politickú kultúru v parlamente. 

Nedostatočný počet zaočkovaných obyvateľov môže ohroziť rast slovenského hospodárstva v prípade tretej vlny, na čo upozornila aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá politikov vyzvala, aby potrebu očkovania prestali spochybňovať. Téme sa bude venovať aj nedeľné Na telo televízie Markíza, do ktorého moderátor Michal Kovačič pozval ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) a podpredsedu Hlasu-SD Richarda Rašiho.

Témou diskusie bude aj snaha opozície o odvolanie ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) za neefektívny nákup ruskej vakcíny Sputnik V. A prieskum agentúry FOCUS prinesie prinesie podrobný odhad možnej voličskej účasti v referende o predčasných voľbách.

AktualizáciaPolitický polrok 2021, vzťahy v koalícii a opozícii alebo pravidlá pre letné cestovanie budú témami relácie V politike na TA3. Hosťami diskusie budú poslanci Peter Pellegrini (Hlas-SD), Monika Kavecká (OĽaNO), Martin Borguľa (Sme rodina), Erik Tomáš (Hlas-SD) a Tomáš Taraba (Život-NS). Moderuje Rastislav Iliev.

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: 0 - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer
01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 05:05