StoryEditor

Týždeň v médiách: Kto nás chráni pred Desmodom a ktorý slovenský novinár nenávidí všetky ženy planéty?

02.10.2016, 10:12
Nový mediálny stĺpček plný nežnej satiry je tu.

Zatiaľ čo sa médiá hádajú, ako dlho bude ešte Roberta Kaliňáka baviť hrať pri slove Bašternák zmäteného emu, pre slovenské rádiá nadišiel deň veľkého súdu: prvýkrát sa začalo konanie za nedodržiavanie kvót na slovenskú hudbu.

Opadnuté vlastenectvo

Hoci Rádio Devín vďaka výnimke už nemusí riešiť ako do barokových sekvencií 17. storočia vtesnať Adama Ďuricu, mnohé iné rádiá v žiadaní o vyňatie z kvótovej legislatívy úspešne zlyhali. Perzekúcia za nízke vlastenectvo postihla tri rádiá, ktoré zvolili inú cestu, ako do bezvedomia rotovať Jadranku. Programové okruhy Rádio Piešťany, RADIO PLUS a Rádio Regina tak historicky zaujali na blackliste Rady pre vysielanie a retransmisiu prvé miesta.

Rada zohľadnila, že ide o novú povinnosť, preto nepristúpila rovno k sankcionovaniu, ale vysielateľom, niektorým aj opakovane, písomne pripomenula, aby viedli a zasielali štatistiky, ako to ukladá zákon,“ predniesol altruisticky predseda Rady, prof. Miloš Mistrík. Ktovie, možno aj pán predseda už nevládze prepínať v aute Kulyho Vyrobenú pre nikoho či rutinný Unikát Márie Čírovej.

Romantizmus po slovensky

Sankcií za chladnú náklonnosť k rodnej hrudi sa zato nemusí báť nový slovenský destilát Morho, vsadený hlboko do odkazu Sama Chalupku. Morho je nový ražný obilný destilát. Ktovie, či sa názov opiera o romantického básnika alebo má evokovať po požití neromantický stav na druhý deň ráno.

Rozširovanie portfólia slovenských destilátov však akceleruje lásku ku krajine väčšmi než rozširovanie objemu povinnej hudby v rádiách. Ako recituje Samo, „Krásna zem — jej končiny valný Dunaj vlaží a Tatra skalnou hradbou okolo nej sa väží.“ Veru, raz to tá #goodideaslovakia bude.

Bielo-modrý hon na čarodejnice

Dlhoročný novinár a robertobijec Eugen Korda, ktorého britký jazyk, respiračné problémy a nelásku k statívu poznajú nie len čitatelia časopisu Týždeň, sa dostal pod paľbu za svoje „nekonvenčné“ vyjadrovanie o ženách. 

Výrokom „Ale niekedy nás, vy potvory, viete dostať do takého stavu, že by sme vás najradšej zabil“ rozdelil facebookovú verejnosť podobne, ako Mojžiš Červené more.

Označovať Kordu za mizogýna je však rovnaké ako vyhlásiť, že Štefan Hríb už nikdy nepovie „november ´89.“ V rebríčku Maslowovej pyramídy má totiž drahý Eugen priority upratané veľmi jasne.

Na samom cípe sedí herec Juraj Kemka, ktorý je na videách v Týždni ​častejšie ako Tublatanka s Jadrankou v Slovenskom rozhlase. Je pravda, že povahu máme všetci nejakú, z celého nekonečného facebookového vlákna však situáciu najlepšie vystihla Ľudmila Kolesárová. Je to predsa Dobrý anjel.

Šiesty zmysel našich miláčikov

Prezidentské voľby v USA vrcholia. Prvú debatu medzi Trumpom a Clintonovou prenášalo live až 13 amerických televízií. Usilovali sa pomôcť divákom, ktorí sú postavení pred voľbu medzi dvomi najmenej sympatickými kandidátmi v histórii nezávislej Ameriky, žurnalistiky & univerza vôbec.

Spoločnosť Nielsen namerala viac ako 84 miliónov divákov, ktorí súboj sledovali len na klasických televíznych kanáloch. Mnohí Američania si však stále nie sú schopní vybrať. Niet divu. Niekedy sa však oplatí oprieť o šieste zmysly svojich maznáčikov. 

A ešte jeden bonus na záver: Bohumil sa vracia, už nám aj navaril. Čítali ste? 

A to bude zo satiricko-mediálneho diania na tento týždeň všetko, uvidíme sa opäť o sedem dní. Pozdravuje vás aj praotec vlasti, inšpirovaný azda otcom zo Sme rodina. (Nie, ten obrázok vás neminie.) Krásny nový euforický týždeň!

Facebook

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 23:14