Twitter/Daily Star
StoryEditor

Britské médiá takmer spustili tretiu svetovú vojnu

13.10.2016, 17:42
Autor:
hašhaš
Ruská štátna televízia kritizuje britský bulvár za správu o tom, že sa schyľuje k nukleárnemu útoku.

Britský bulvárny web priniesol senzačnú správu o tom, že sa schyľuje k tretej svetovej vojne. Malo ísť o informáciu, ktorú weby Daily Star a Daily Mail prebrali z ruských stránok.

Problémom však je, z akých. Ako vo svojej reakcii napísalo štátom financované médium Russia Today, britské weby zverejnili neoverenú informáciu z regionálnej stránky.

Šlo pritom o vážne informácie o tom, že sa schyľuje k istej forme vojenského, prípadne jadrového útoku.

Russia Today doslova píše: "Nepotvrdená správa na regionálnom spravodajskom webe sa zdá byť dostačujúca pre britský bulvár, aby svojim čitateľom pripomenuli ako ich "veľký zlý Vlad" tajne plánuje zbombardovať."

Russia Today zároveň kritizovala formu, akou tento článok odprezentovali Briti na sociálnych sieťach. Daily Mail vedľa fotky Vladimira Putina zobrazil sprievod tankov a Daily Star k ruskému prezidentovi spravil koláž s jadrovým výbuchom.

Pôvodná správa podľa RT pochádzala zo stránky so sídlom na Urale Znak.com. S odvolaním sa na ňu britské weby písali o tom, že "Rusko naliehavo zvoláva rodiny úradníkov žijúcich v zahraničí, pretože sa objavuje hrozba tretej svetovej vojny."

01 - Modified: 2022-03-18 08:53:30 - Feat.: - Title: Britský mediálny regulátor odobral licenciu ruskej televízii RT 02 - Modified: 2017-10-27 12:43:25 - Feat.: - Title: Twitter zakázal šírenie reklám agentúry Sputnik. Kvôli dezinformačnej propagande 03 - Modified: 2016-10-17 13:38:27 - Feat.: - Title: Ruskej štátnej televízii zmrazili v Británii účty. Porušovala pravidlá vysielania
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 19:32