StoryEditor

10 najpopulárnejších hashtagov roku 2016: Olympiáda, prezidentské voľby...a Pokémon Go

09.12.2016, 11:32
Jediná osoba, ktorá sa dostala do rebríčka je Donald Trump.

Twitter zverejnil zoznam najpopulárnejších tém tohto roku. Olympijské hry v Riu sa umiestnili na prvom mieste, prezidentské Voľby v USA skončili druhé, nasledované hitom roka 2016 - hrou Pokémon Go. Jedinou osobou, ktorá s sa dostala rebríčka Top 10, sa stal Donald Trump. Na rebríček upozornil web CNN.com.

--> --> --> --> -->

1. #Rio2016

Zlatú medailu na sociálnych sieťach v súťaži hashtagov získali Olympijské hry v Riu. Najlepšie momenty z Olympijských hier podľa hashtagu #Rio2016 nájdete na Edition.CNN.com. 

2. # Election2016
To, že budú tohtoročné prezidentské voľby zlomovou udalosťou, bolo jasné už s predstihom. Buď by boli známe ako víťazstvo pre politického outsidera, alebo ako prvé voľby, v ktorých sa do bieleho domu dostane žena.Trumpovo víťazstvo rozdrvilo všetky doterajšie rekordy na sociálnych sieťach. Twitter uviedol, že v čase oznámenia Trumpovho víťazstva, bolo zdieľaných viac než 75 miliónov tweetov.
Ďalej podľa Twitteru bol najviac zdieľaným  post Hillary Clintonovej "dievčatkám". Ten tweetla po uznaní porážky  v prezidentských voľbách. Odkázala im, aby nikdy nepochybovali o svojej hodnote a schopnostiach a že si zaslúžia akúkoľvek šancu a príležitosť na svete.
 

3. #PokemonGo

Hra pracujúca s rozšírenou realitou Pokémon Go pokorila rekord spoločnosti Apple - ako aplikácia s najväčším množstvom stiahnutí behom prvého týždňa. Hra bola stiahnutá viac než 500 miliónkrát. O tom, že hra nebola iba letným hitom, svedčí aj tento post:

4. #Euro2016

Island sa stal najmenším národom, ktorý sa kedy kvalifikoval na dôležitý furbalový turnaj. Jeho strhujúce víťazstvo nad Anglickom sa stalo najviac zdieľanou udalosťou vo Veľkej Británii. A predbehlo dokonca aj Brexit...  

5. #Oscars

Cenu, ktorú udeľuje každoročne americká Akadémia filmového umenia, ovládol protestný hashtag #OscarsSoWhite - už druhý rok po sebe nebol v žiadnej zo štyroch hereckých kategóriách nominovaný žiadny herec alebo herečka prislúchajúci k menšinám.

6. #Brexit

Prišlo to ako blesk z čistého neba - Británia si zvolila opustiť EÚ - a téma sa v júni stala najviac tweetovanou po celom svete. 

7. #BlackLivesMatter

Black Lives Matter je aktivistické hnutie, ktoré vzniklo v USA a upozorňuje na prípady policejného násilia, ktoré zapríčinilo smrť ľuďom tmavej pleti. Hnutie bolo predmetom diskusií celý rok. Celé to začalo jednoduchým hashtagom ešte v roku 2012 po zastrelení Trayvona Martina na Floride.

 8. #Trump

Že sa do Top 10 dostane práve kontroverzný víťaz USA volieb Donald Trump, zrejme neprekvapilo nikoho...

9. #RIP

David Bowie, Prince, Muhammad Ali a Leonard Cohen boli celebritami, ktoré nás tohto roku opustili. Tweety na ich pripomenutie sa dostali do prvej desiatky.

10. #GameofThrones

HBO v júli oznámila, že ôsma séria Hry o tróny bude posledná. Možno aj to zaistilo HBO miesto v prvej desiatke.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 20:53