StoryEditor

Štefan Harabin bude mať reláciu na konšpiračnom Slobodnom vysielači

09.02.2017, 09:49
Bývalý predseda Najvyššieho súdu má za sebou s médiami niekoľko súdnych sporov. Po novom sa uchyľuje k alternatívnam.

Internetové rádio Slobodný vysielač, ktoré je prevádzkované rovnomenným občianskym združením, informovalo na svojej stránke o novom programe. Od štvrtka začína pravidelná relácia exministera spravodlivosti a bývalého predsedu Najvyššieho súdu Štefana Harabina. Rádio, ktoré sa vymedzuje ako alternatíva, je často kritizované ako priestor na šírenie konšpiračných teórií.

„Prísť môže aj Mečiar či Benčík“

Na fakt, že vo vysielaní Slobodného vysielača bude v novej relácii pôsobiť aj verejný činiteľ, aktuálne predseda kolégia Najvyššieho súdu, zaznela kritika. Tá prišla okrem iného aj zo strany Jána Benčíka, občianskeho aktivistu a nositeľa ocenenia Biela vrana, ktorý sa venuje odhaľovaniu extrémistov, neonacistov či, práve, konšpirátorov.

Benčíka neprekvapilo, že sa sudca a právnik s otáznym morálnym kreditom objavuje práve na tejto platforme. „Mečiarovi ste urobili radosť,“ zhodnotil spojenie Benčík. „Mečiar má, samozrejme, dvere k nám tiež otvorené podobne ako vy, pán Benčík. Rozumiem, že vy s týmto poňatím demokracie a slobody prejavu máte problém,“ reagoval na sociálnej sieti konšpiračného média admin.

​​Písal pre Zem a vek

Nie je to po prvýkrát, čo má bývalý minister spravodlivosti sklon k alternatíve, ktorá nemá problém manipulovať s faktami. S konšpiračnými médiami spolupracoval Štefan Harabin, ktorý má za sebou niekoľko súdnych sporov s tradičnými vydavateľstvami, aj v nedávnej minulosti. V septembri sa na svojom Facebooku ako i webstránke pochválil článkom v magazíne Zem a vek Tibora Eliota Rostasa.

S otázkou na účinkovanie v alternatívnom rádiu sme oslovili aj Štefana Harabina. 

01 - Modified: 2016-07-11 20:09:10 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Rétorický puč Andreja Danka či komunikačné eso Tesca
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 09:20