Robert Fico - predseda vlády Slovenskej republikyPavol Funtál
StoryEditor

Premiér pritvrdil slovník v kritike médií: Serie ma, ako publikujú shity

04.04.2017, 12:43
Robert Fico pritvrdil slovník. Na HNClube sa pustil do všetkých médií, nielen do verejnoprávnych.

Premiér Robert Fico viackrát na dnešnom HNClube kritizoval nielen RTVS, ale médiá všeobecne. Podľa neho informujú neobjektívne.

Premiér viackrát poukázal na to, že sa mu nepáči prístup médií, dokonca svoj slovník pritvrdil a použil aj vulgárne slová.

Médiá zatajujú informácie, ktoré sú dôležité. Mám mieru zodpovednosti a preto ma to serie, ako sa k tomu stavajú médiá. Publikujete shity, musím to otvorene povedať. Je to nemožné a neprijateľné."

Porovnal mediálne pokrytie káuz vlády a politických konkurentov Igora Matoviča a Borisa Kollára:

"Čo by ste so mnou robili, keby som sa fotil s mafiánmi po celom svete, alebo predával drogy. Čo by ste so mnou robili, keby som chcel vyšukať 14- ročné dievča, alebo dol daňovým podvodníkom? Nechajte ma dohovoriť, prepáčte, že som taký drzý." 

Zopakoval výhrady k vedeniu verejnoprávnej RTVS:

"Hovorím to tu verejne a možno prvýkrát. Vedenie RTVS sa nespráva verejnoprávne. Nezvládlo zabezpečiť úlohu verejnoprávnosti. Považujem spravodajstvo RTVS za absolútne opozičné. Verejnoprávne médiá hrajú hru o sledovanosť a je im úplne jedno, ako bude vyzerať diskusia o 5 minút 12. Chcú hádky a bordel.  Preto si myslím, že vedenie Slovenskej televíze a rozhlasu absolútne zlyhali, pretože je to opozičná časť médií. Musí dôjsť k výmene na čele RTVS," ostro kritizoval Fico verejnoprávne médiá.

Neobišiel ani to, ako médiá spracúvajú tému konfliktu prezidenta Kisku a ministra Kaliňáka: 

Premiér si posťažoval, že prezident Andrej Kiska často na neho a na vládu.

Aj útok na ministra vnútra bol zbytočný. Kaliňák neprišiel sám a nepredložil len tak faktografickú správu o letoch prezidenta. Prečo dnes niekto nadáva na Kaliňáka.Odporúčam médiám, že skúste ísť do čriev tejto správy a zistíte hrozné veci. Keby išlo o mňa, tak ma tu dusíte dve hodiny." 

archív

01 - Modified: 2021-06-25 17:06:16 - Feat.: - Title: Adam Valček odchádza zo SME. Ako bloger bude zarábať z príspevkov čitateľov 02 - Modified: 2021-01-02 20:18:02 - Feat.: - Title: Američan vzdal otázku za pol milióna dolárov. Nedokázal si poradiť s českým slovom 03 - Modified: 2020-11-27 10:11:51 - Feat.: - Title: Trump prvýkrát od volieb odpovedal na otázky a hneď prišlo k roztržke: Ste iba ľahká váha 04 - Modified: 2019-03-26 14:27:04 - Feat.: - Title: Prelomový zákon vyjde technologických gigantov draho, Google a Facebook budú platiť médiám 05 - Modified: 2019-02-19 14:37:51 - Feat.: - Title: Fico útočil na novinárov: Som presvedčený, že veľká časť z vás škodí tejto krajine
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 23:44