StoryEditor

Televízie Markíza a Nova hľadajú skryté talenty. Predstavujú študijný program pre televíznych nadšencov

17.05.2022, 10:47

Absolventi dvojročného intenzívneho kurzu dostanú automaticky miesto v televízii.

Televízie Markíza a Nova predstavujú CME Content Academy. Dvojročný študijný program pripraví študentov na prácu pre televíziu a po jeho absolvovaní im zabezpečí dlhodobú spoluprácu na programoch pre televízie Markíza a Nova.

Televízia Markíza na Slovensku a televízia Nova v Česku otvárajú spoločne s Televíznym inštitútom v Brne dvojročný štipendijný študijný program CME Content Academy. Intenzívny kurz rozdelený do ôsmich blokov. Počas nich sa študenti naučia písať scenáre, strihať, produkovať alebo riadiť natáčanie. Súčasťou kurzu je aj televízny marketing, dátová analytika alebo udržateľné natáčanie (tzv. green filming). Kurz sa začína tento rok v októbri.

„Prihlášku Do CME Content Academy si môže podať úplne každý, konkrétne vzdelanie ani dlhoročné skúsenosti v odbore nie sú podmienkou. Ak sršíte kreatívnymi nápadmi, myslíte si, že by ste napríklad scénu zo svojho obľúbeného seriálu vymysleli ešte lepšie, alebo máte túžbu režírovať televíznu minisériu, potom je to kurz ako stvorený presne pre vás. Veríme, že takto objavíme a následne nadviažeme spoluprácu s množstvom skrytých talentov,“ hovorí Matthias Settele, generálny riaditeľ TV Markíza a člen odbornej rady akadémie.

Počas dvojročného kurzu bude kladený dôraz najmä na vedenie projektov a showrunning, vývoj námetov, scenárov, analýzu a dramaturgiu textov, réžiu či strih. Počas štúdia sa strieda výučba s praxou na konkrétnych reláciách televízií Markíza a Nova. V prvom roku štúdia sa účastníci kurzu budú venovať tvorbe non-fiction – zábavným a reality formátom s presahom do dokumentárnej seriálovej tvorby. V druhom ročníku sa štúdium zameria na hranú seriálovú tvorbu so zapojením do vývoja, prípravy a natáčania televíznych relácií.

Medzi prednášajúcimi sú oceňovaní odborníci zo sveta filmu a televízie z Českej republiky aj zo zahraničia, napr. Vratislav Šlajer, producent radu úspešných televíznych formátov a držiteľ ceny Emmy či Českého leva, Piodor Gustafsson, šéf vývoja v najväčšej švédskej komerčnej televízii TV4, Ben Gibson, bývalý dekan londýnskej filmovej školy, Vinca Wiedemannová z dánskej Národnej filmovej školy, alebo Radovan Síbrt, režisér a producent, ktorý stojí napríklad za úspešnými formátmi MasterChef Česko či Malé lásky.

„Máme veľkú radosť, že sa nám podarilo zabezpečiť množstvo renomovaných českých i zahraničných televíznych a filmových odborníkov, ktorí budú na CME Content Academy prednášať. Naši študenti sa môžu tešiť na úplne nový pedagogický prístup s dôrazom na získanie praktických zručností v súčasnej televíznej tvorbe, storytellingu, a to pri využití najnovších technológií,“ dodáva Kamila Zlatušková, riaditeľka Televízneho inštitútu.

Záujemcovia o štúdium samôžu prihlásiť do 6. júna. V rámci výberového konania bude vybraných desať najlepších kandidátov. Po úspešnom dokončení kurzu absolventi automaticky prejdú na platené pozície kreatívnych tvorcov nových projektov v televíziách Markíza a Nova.

Program štartuje 10. októbra 2022 a slávnostné zakončenie pre prvých absolventov bude 27. septembra 2024. Viac informácií nájdete na www.tvinstitut.tv.

image

CME Content Academy

01 - Modified: 2022-05-16 08:05:08 - Feat.: 0 - Title: Rodinná show Lego Masters mieri na Markízu. O úspechu v nej môže rozhodnúť aj jedna kocka 02 - Modified: 2022-05-25 08:29:09 - Feat.: 0 - Title: Je rozhodnuté. Oteckovia na Markíze definitívne končia
01 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 02 - Modified: 2024-02-28 10:46:29 - Feat.: - Title: Vladimír Mužík nastupuje do vedenia CME. Zároveň zostáva šéfom MAFRA Slovakia 03 - Modified: 2023-09-25 10:43:58 - Feat.: - Title: Predvolebná debata Markízy: Šimečka zmenil názor. Televízia až do poslednej chvíle netuší, kto príde diskutovať 04 - Modified: 2023-09-07 09:27:49 - Feat.: - Title: Len pre pokročilých marketérov: Unikátna príležitosť vstúpiť medzi hŕstku expertov na digitálny marketing 05 - Modified: 2023-07-18 11:17:41 - Feat.: - Title: Je to oficiálne. Novým generálnym riaditeľom Markízy bude Peter Gažík
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 11:21