StoryEditor

Nový seriál od tvorcov Za sklom. Televízia Joj nakrúca Prokurátorku

18.05.2022, 06:21

V hlavných úlohách sa predstavia Zuzana Mauréry a Lukáš Vaculík.

Televízia Joj nakrúca nový kriminálny seriál od scenáristov Za sklom, ktorý sa tentokrát na vyšetrovanie kriminálnych prípadov pozrie z iného uhla. Novinka s názvom Prokurátorka prinesie neštandardný uhol pohľadu na vyšetrovanie zločinov cez prácu prokurátora. Jednotlivé prípady vychádzajú zo skutočných káuz elitného slovenského prokurátora.

„Každá epizóda predstaví jeden uzavretý prípad, pričom všetky pochádzajú z reálnych prípadov, ktoré sa stali aj v skutočnosti a pochádzajú z pera známeho slovenského prokurátora Jána Šantu. Nad jednotlivými prípadmi sa seriálom vinie dlhodobý kriminálny prípad, ktorý súvisí priamo s hlavnou hrdinkou, prokurátorkou Sárou, ktorú stvárňuje Zuzana Mauréry,“ uviedol na facebooku generálny riaditeľ televízie Joj Marcel Grega. Dejom sa zároveň bude tiahnuť nevyriešené zmiznutie jej manžela, policajného operatívca, ktorý sa stratil pred desiatimi rokmi.

Režisérmi seriálovej novinky sú Pavel Soukup (Odznak Vysočina, #martyisdead) a Viťa Procházka (Boží dar - příběhy českých potravin). Ústrednú dvojicu stvárnia Zuzana Mauréry v úlohe elitnej prokurátorky a Lukáš Vaculík ako šéf policajných vyšetrovateľov. V ďalších úlohách sa ako vyšetrovatelia predstavia Dominika Morávková, Marta Potančoková či Ivan Martinka. „K seriálu na bratislavskej Kolibe vznikli kompletné ateliéry, v ktorých od konca februára vzniká celkovo 16 epizód nového pôvodného seriálu,“ uzatvára Grega.

Ďalšie štyri nové seriály

Televízia Joj už koncom roka 2020 avizovala dva seriály, ktoré však vlani nedostali priestor vo vysielaní. Novinky Kriminálka Kraj a Zlatá rybka sa tak do vysielania pravdepodobne dostanú až v tomto roku.

Kriminálka Kraj od tvorcov seriálu Za sklom je zasadená do fiktívneho oddelenia kriminálnej polície, ktoré nerieši prípady priamo v hlavnom meste, ale zločiny v okolitých mestách a dedinách.  Zlatá rybka od tvorcov seriálu Prázdniny je rodinnou komédiou jedného obyčajného muža v strednom veku, ktorý žije v jednej obyčajnej dedine a má obyčajnú rodinu. Vyhrá však 10 miliónov eur.

Z ďalších avizovaných noviniek na tento rok ešte na obrazovkách Jojky nedostali priestor seriály Einstein a Čaja. ​Pôvodom nemecký seriál Einstein vychádza z rovnomenného filmu z roku 2015. Seriál už bol predaný na viac ako sto televíznych trhov, mimoriadny úspech zaznamenal v Nemecku, Španielsku či Portugalsku. Vlastnú verziu si nakrútila aj televízia Prima v hlavnej úlohe s Vojtom Kotekom a Annou Polívkovou. V slovenskej verzii stvárni Juraj Loj hlavnú úlohu utajeného prapravnuka slávneho Alberta Einsteina, ktorý je sám géniom a najmladším profesorom teoretickej fyziky na univerzite.

Komediálna novinka s pracovným názvom Čaja je najnovším seriálom Petra Kolečka, ktorú zrežíroval jeden z popredných českých režisérov Jan Hřebejk. Tvorcovia avizujú seriál z prostredia modelingu o Ivete z Trebišova. V hlavných úlohách sa predstavia Alžbeta Ferencová, Zuzana Mauréry, Milan Ondrík, Daniel Fisher a Natalia Germani. Televízia Joj má pripravených osem 50 minútových epizód.

01 - Modified: 2022-05-16 08:05:08 - Feat.: 0 - Title: Rodinná show Lego Masters mieri na Markízu. O úspechu v nej môže rozhodnúť aj jedna kocka 02 - Modified: 2022-05-25 08:29:09 - Feat.: 0 - Title: Je rozhodnuté. Oteckovia na Markíze definitívne končia
01 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 02 - Modified: 2023-12-29 09:41:15 - Feat.: - Title: Do popredia sa dostáva green filming. Efektivita je v procese výroby najdôležitejšia 03 - Modified: 2023-12-15 11:26:54 - Feat.: - Title: Ceny za športové licencie sú za hranicou únosnosti, tvrdia zástupcovia 3 najsilnejších slovenských televízií 04 - Modified: 2023-09-06 17:00:00 - Feat.: - Title: Ján Šanta o seriáli Prokurátorka: Táto práca je veľmi tvorivá a umelecká 05 - Modified: 2023-08-15 08:31:54 - Feat.: - Title: Cestopisy, dejiny, architektúra a vesmír. Nová stanica JOJ Svet chce zaujať aj vlastnou tvorbou
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 00:44