StoryEditor

Markíza Krimi štartuje 6. júna. Takáto bude jej programová štruktúra

19.05.2022, 19:56
Autor:
hrnhrn

Televízia prinesie premiérové série etablovaných seriálov aj viaceré exkluzívne novinky.

Slovenský televízny trh sa začiatkom júna rozarastie o novú stanicu Markíza Krimi. Zameriavať sa bude na detektívnu a kriminálnu tematiku, a to najmä prostredníctvom zahraničných seriálov.

Svoje vysielane odštartuje v pondelok 6. júna o 8:30 hod. slovenskou premiérou detektívneho filmu Agatha Christie: Hniezdo supov (Crooked House), v ktorom si zahrali aj hviezdy ako Glenn Close či Gillian Anderson. Divákov bude lákať k oobrazovkám aj seriálovým hitom Kosti či kultovým detektívnym seriálom Slečna Marplová. Postupne prinesie aj premiérové série etablovaných seriálov, ale tiež viaceré exkluzívne novinky.

„Hneď v prvom týždni vysielania si diváci budú môcť začať vychutnávať premiéru záverečnej 15. série úspešného seriálu Myšlienky vraha, ako aj úplnú seriálovú novinku s názvom Whiskey Cavalier, ktorá napínavé kriminálne prípady odľahčuje sviežim humorom. Už v júli sa zas s čerstvou 18. sériou prihlási legendárny NCIS – Námorný vyšetrovací úrad a ešte tento rok ponúkneme napríklad aj premiérovú 12. sériu NCIS: Los Angeles,“ približuje Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

Ponuku novej stanice doplnia aj ďalšie tituly ako Bostonské vraždy, Smrtonosná zbraň a Profilovač. Chýbať nebudú ani seriálové stálice ako Mentalista, Monk, Kobra 11 či Odložený prípad. Piatkové večery budú patriť krimi filmom ako napríklad Temná tvár Brooklynu (Motherless Brooklyn), Vražda na strednej (November Criminals), alebo Sudca (The Judge).

image

Markíza Krimi

„Cítime, že práve teraz je ten správny čas na spustenie novej televíznej stanice. Slovenský televízny trh aktuálne zažíva absolútny rozmach, Markíza Krimi nám tak pomôže uspokojiť enormný divácky dopyt a obchodným partnerom poskytne ďalší atraktívny priestor na komunikáciu ich kampaní,“ uviedol Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

„Markíza Krimi nám zároveň pomôže docieliť širšiu tematickú pestrosť a presnejšiu profiláciu našich staníc. Novým domovom pre všetky populárne kriminálky sa stane Markíza Krimi, vďaka čomu bude môcť televízia Doma prinášať ešte viac romantických seriálov a telenoviel, a televízia Dajto tak získa počas dňa ďalší priestor pre sitkomy a zábavu a vo večerných hodinách pre akčné filmy a seriály,“ dodal.

Vizuálna identita z Londýna

Grafický vizuál televíznej stanice vytvorila kreatívna a dizajnérska agentúra Red Bee Creative so sídlom v Londýne, v spolupráci s interným kreatívnym tímom televízie Markíza. Red Bee Creative nedávno dokončila veľké projekty vizuálnej identity pre pobočky skupiny CME v Českej republike (TV Nova) a Rumunsku (Pro TV), ako aj  TV Markíza na Slovensku.

S cieľom vybudovania silnej značky novej televízie bola vizuálna identita založená na myšlienke, že Markíza Krimi je „detektív hľadajúci dôkazy“. „Logo, výrazná farebná paleta, typografia a motív zväčšovacieho skla jasne vyjadrujú náladu a zameranie programovej ponuky,“ popisuje ideu Michal Borec, riaditeľ Centra marketingu skupiny Markíza. 

„Vizuálna identita bola navrhnutá tak, aby fungovala naprieč médiami a platformami. Motív lupy diváka nielen sprevádza vysielaním stanice, ale zároveň vytvára aj výrazný a dobre zapamätateľný prvok, ktorý publikum okamžite rozpozná. V spojení s logom tak účinne prepája značku a obsah,“ dodal. Vznikla tiež séria jinglov, ktoré diváka prenesú do sveta zločinu a umožnia mu zapojiť sa do vyšetrovania.

Spustenie novej stanice Markíza KRIMI sprevádza marketingová kampaň, ktorá zahŕňa TV a rádio spoty, printovú inzerciu, PR články či online promo. Nová stanica má aj svoju fanpage na Facebooku.

Markíza Krimi bude vysielať 24 hodín denne na území Slovenska prostredníctvom operátorov všetkých foriem platených televíznych služieb, výlučne iba vo verzii vo Full HD kvalite. Sledovať ju budú môcť tiež predplatitelia streamovacej služby VOYO.   

01 - Modified: 2022-05-25 08:29:09 - Feat.: 0 - Title: Je rozhodnuté. Oteckovia na Markíze definitívne končia 02 - Modified: 2022-05-16 08:05:08 - Feat.: 0 - Title: Rodinná show Lego Masters mieri na Markízu. O úspechu v nej môže rozhodnúť aj jedna kocka 03 - Modified: 2022-05-18 04:21:00 - Feat.: 0 - Title: Nový seriál od tvorcov Za sklom. Televízia Joj nakrúca Prokurátorku
01 - Modified: 2022-06-22 11:34:34 - Feat.: - Title: Dva týždne po štarte Markíza KRIMI. Aké má čísla sledovanosti?
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 16:00