StoryEditor

Týždeň sociálnych médií: Twitter opúšťa Dorsey, Snapchat zachraňuje planétu a TikTok tlačí na kybernetickú bezpečnosť

29.05.2022, 11:18

Navyše WhatsApp spolupracuje s indickou vládou na vylepšení aplikácie digitálnou identitou a YouTube premiestňuje komentáre pod videom.

Spoluzakladateľ a bývalý generálny riaditeľ Jack Dorsey opúšťa palubu Twitteru

Spoluzakladateľ a bývalý generálny riaditeľ Jack Dorsey s okamžitou platnosťou opúšťa predstavenstvo Twitteru. Pridáva sa tak k dlhému zoznamu odídencov. Za posledné dva týždne Twitter opustill líder spotrebných produktov Kayvon Beykpour, ktorý pre Twitter robill štyri roky, vedúci výnosového produktu Bruce Falck (pre spoločnosť pracoval 5 rokov), viceprezident produktového manažmentu Ilya Brown (6 rokov), viceprezidentka služby Twitter Katrina Lane (1 rok), či vedúci tímu zhromažďovania údajov Max Schmeiser (2 roky).

V novembri, keď Dorsey oznámil, že odstupuje z funkcie generálneho riaditeľa Twitteru, tiež poznamenal, že zostane v predstavenstve Twitteru približne do mája, aby pomohol v nábehu nastupujúcemu CEO Paragovi Agrawalovi a nastupujúcemu predsedovi predstavenstva Twitteru Bretovi Taylorovi.

To otvára cestu novej ére pod vedením Elona Muska, ktorý prisľúbil, že urobí významné zmeny v spôsobe fungovania Twitteru – aj keď sa v poslednom čase zdá, že Muska viac rozptyľujú štatistiky o úbytku užívateľov a politické konšpirácie, než aby dokončil prevzatie Twitteru.

13. mája Musk povedal, že jeho ponuka na prevzatie služby Twitter bola v skutočnosti „pozastavená“ a čaká sa na ďalšie údaje z manažmentu o počte falošných profilov, ktoré odhaduje na 5 percent aktívnych používateľov. Musk hovorí, že nebude platiť plnú cenu za niečo, čo v skutočnosti nie je to, v čo veril, že kupuje.

Odchádzajúci Dorsey bol pritom silným zástancom Muska a niekoľkokrát poznamenal, že je presvedčený, že Musk je najlepšou možnos...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 03:54