Novou moderátorskou dvojicou spravodajstva TV Markíza sú Zuzana Čimová a Daniel Očenáš.
StoryEditor

Zuzana Čimová a Daniel Očenáš sú novou posilou správodajstva na Markíze

19.07.2022, 14:42

Našla najsledovanejšia slovenská televízia novú stabilnú moderátorskú dvojicu, alebo ide len o záskok?

Divákov, ktorí si včera zapli o 19tej hodine hlavnú spravodajskú reláciu Televízne noviny na Markíze, privítala pri obrazovkách nová moderátorská dvojica.

Za spravodajským pultíkom uvádzali reportáže Zuzana Čimová a Daniel Očenáš. Novú moderátorskú dvojicu televízia našla vo vlastných vodách. Zuzana Čimová bola najskôr moderátorkou telerána, kde po pár mesiacoch moderovania dostala ponuku od vedenia televízie k prestupu na moderátorskú pozíciu v Televíznych novín o 12tej.

Nová posila spravodajského tímu

Televízne noviny 12 vznikli ako pravidelná, každý pracovný deň vysielaná spravodajská relácia v pondelok 9. mája 2022. Napoludnie tak nahradili dovtedy nasadzované Mimoriadne Televízne noviny k situácii na Ukrajine.

Moderátorský tím novej relácie posilnila Zuzana Čimová od 1. júna. Po mesiaci a pol sa z relácie, vysielanej na prvé poludnie, presunula včera večer rovno do hlavných správ. Mužského spolumoderátora jej robil Daniel Očenáš, dlhoročná posila markizáckeho športového spravodajstva.

Zaujímalo nás, či nová moderátorská dvojica, nastúpila ako stabilná nový pár, alebo sa posadili na stoličku len ako záskok?

„Moderovania Televíznych novín na TV Markíza sa včera zhostila moderátorská dvojica Zuzana Čimová a Daniel Očenáš z dôvodu letného dovolenkového obdobia. Zastupovali tak kolegov, ktorí si aktuálne čerpajú dovolenku,“ objasnil pre Stratégie Lukáš Kočišek z PR oddelenia televízie.

Športové spravodajstvo ako odrazový mostík

Okrem nových posíl Zuzany Čimovej a Daniela Otčenáša sú stabilnou súčasťou moderátorov spravodajstva Patrik Švajda a Zlatica Švajdová-Puškárová, Jaroslav Zápala a Mária Chreneková-Pietrová, či Viktor Vinzce a Danica Nejedlá. Týto dvaja sa zároveň striedajú aj ako moderátori spravodajskej relácie o 17tej hodine.

Markíza má okrem Zuznay Čimovej a Daniela Očenáša ešte v zálohe aj moderátorku Miriam Kalisovú, ktorá moderuje podvečernú reláciu Reflex a niekedy zaskočí aj za svoje kolegyne v Televíznych novinách. Na materskej dovolenke má najsledovanejšia televízia na Slovensku ešte ďalšiu moderátorku spravodajstva, Lenku Vavrinčíkovú.

Ak sa však ponoríme do zoznamu všetkých moderátorov televízneho spravodajstva TV Markíza, ktorí relácie moderovili, alebo stále moderujú, tak narazíme na jeden zaujímavý fakt. Televízia pri hľadaní nových moderátorov spravodajstva už viackrát zalovila v oddelení športového spravodajstva.

Dlhoroční a stále aktuálni moderátori hlavných správ Patrik Švajda a Jaroslav Zápala boli kedysi tiež súčasťou športovej redakcie. Aj ďalšia niekdajšia moderátorka hlavnej spravodajskej relácie TV markíza Martina Šimkovičová predtým moderovala športové spravodajstvo. Teraz padol hladáčik na dlhoročného moderátora a redaktora Daniela Očenáša.

A to nie je všetko. Športové spravodajstvo TV markíza kedysi moderovala aj Jarmila Lajčáková – Hargašová, ktorá sa neskôr tiež presunula na stoličku moderátorky spravodajstva, ale tentoraz už uvádzala správy verejnoprávnej televízie.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 12:37