StoryEditor

JOJ-ka sa pochválila novinkou. Na Vianoce odvysiela rozprávku Krakonošove tajomstvo

26.07.2022, 17:57

"Teším sa, že po minisériách Ultimátum či Svet pod hlavou prehlbujeme úzku spoluprácu s Českou televíziou, s ktorou už počas tohtoročných sviatkov uvedieme aj úplne novú vianočnú rozprávku Krakonošove tajomstvo," uviedol novinku JOJ-ky jej generálny riaditeľ Marcel Grega.

Vianočná rozprávka vzniká v spolupráci s Českou televíziou. Pre televízie pripravuje novinku DNA Production Petra Bebjaka a Rastislava Šestáka.

Ako už názov napovedá, príbeh sa odohráva okolo postavy Krakonoša. „Rozporuplná a tajomná postava Krakonoša patrí k najzaujímavejším hrdinom našich povestí a rozprávok. Ľudia si o tomto vládcovi a ochrancovi Krkonôš a tamojších pokladov rozprávajú už niekoľko storočí a kníh o ňom sú desiatky, možno stovky. Ani vedci sa však nevedia zhodnúť na tom, kto vlastne Krakonoš je a kde sa vzal. Náš príbeh prináša jednu z možných odpovedí na túto večnú otázku… Kľúč k záhade sa skrýva v starom obraze a príbehu, ktorý siaha hlboko do minulosti. V rozprávke nemôže chýbať ani láska, obzvlášť tá pravá, schopná obetovať svoje šťastie pre šťastie milovanej bytosti. A pretože sme v Krkonošiach, sú tu aj poklady ukryté hlboko v horách, ku ktorým vedú tajné cesty a ktoré mnohým nedávajú spávať,“ povedala pre Mediaboom kreatívna producentka Českej televízie, Barbara Johnsonová.

„Krakonošove tajomstvo má v sebe všetko – akciu, napätie, ale aj humor, detektívnu zápletku, trocha mágie, ale aj príbeh lásky. Zároveň je táto rozprávka krásna aj vizuálne, či už hovoríme o kostýmoch, maskách alebo exteriéroch, kde nakrúcame a podarilo sa nám dať dokopy hercov, vďaka ktorým osudy postáv skutočne ožili. Pre mňa je dobrý príbeh ten, ktorý vo vás zanechá takú emóciu, akú ste v ňom hľadali. Budem preto veľmi rád, ak si z našej rozprávky odnesiete práve ten kúzelný a zábavný pocit,“ povedal Peter Bebjak pre Mediaboom.

Rozprávka má bohaté slovenské a české herecké obsadenie, vystupujú tu: David Švehlík, Leona Skleničková, Jan Nedbal, Jakub Prachař, Dominika Morávková, Diana Mórová, Martin Huba alebo Ondřej Sokol.

DNA Production pripravilo v minulosti pre TV JOJ viaceré projekty, spomenieme napríklad Za sklom, Ultimátum, Slovania, rovnako ako pre Českú televíziu - minulý rok na jeseň rezonovala miniséria Herec.

image

Krakonošove tajomstvo, JOJ TV, DNA Production

image

Krakonošove tajomstvo, JOJ TV, DNA Production

image

Krakonošove tajomstvo, JOJ TV, DNA Production

image

Krakonošove tajomstvo, JOJ TV, DNA Production

01 - Modified: 2022-11-04 09:04:07 - Feat.: - Title: Ďalší medzinárodný úspech Jojky. Slovania mieria do Ameriky 02 - Modified: 2022-09-06 04:45:10 - Feat.: - Title: Producent Lásky na chate: Zoznamovanie je lotéria, niečo ako zinscenovaný tinder 03 - Modified: 2022-02-15 06:32:00 - Feat.: - Title: Slovenská produkcia boduje v Česku. DNA Production nakrúca pre české televízie viacero seriálov 04 - Modified: 2021-04-29 11:24:35 - Feat.: - Title: Ďalšie ocenenie pre minisériu Herec. Stala sa víťazom Prix CIRCOM 05 - Modified: 2021-02-09 10:03:12 - Feat.: - Title: Padla prvá klapka televízneho filmu Jozef Mak. Pre RTVS ho nakrúca režisér Bebjak
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 06:06