Zmeny v RTVS
StoryEditor

Ďalšie zmeny v RTVS. Šport má nového šéfa

13.09.2022, 14:35
Autor:
redred

Mateja Hajka nahradí Ján Žgravčák.

„Dnes som bol na sekcii športu predstaviť nového riaditeľa, pána Jána Žgravčáka. Ako som predtým deklaroval, chcem sa v manažmente obklopiť  ľuďmi, ktorých poznám a s ktorými som v minulosti spolupracoval.

Má veľmi úspešnú kariéru, prešiel si viacerými pozíciami v rámci RTVS, ako aj v externom prostredí. Myslím si, že bude pre RTVS prínosom. Mnohí ľudia na sekcii športu ho poznajú, čo bolo aj na úvodnom stretnutí vidieť. Samozrejme, ďakujem pánovi Hajkovi za odvedenú prácu. Iste nebolo v danom čase jednoduché spustiť televízny športový okruh. Verím, že nájdeme priestor, aby sme s pánom Hajkom spolupracovali aj naďalej,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

 

Ján Žgravčák bol v minulosti dlhoročnou súčasťou športovej redakcie RTVS, kde pôsobil ako moderátor, komentátor a redaktor. V RTVS bol moderátorom relácie Góly – body – sekundy, Pozor, zákruta!, či štúdií k športovým prenosom a ďalších programov. Pôsobil aj ako hovorca spoločnosti Kia Slovakia.

„Som rád, že sa vraciam do známeho prostredia, medzi známych ľudí, s ktorými som spolupracoval vyše 20 rokov. Šport v RTVS je veľmi silná značka a garancia kvality a verím, že sa bude naďalej modernizovať a prepláva spolu s RTVS do nových moderných vôd. Je to pre mňa veľká výzva, na ktorú som veľmi rád zareagoval pozitívne,“ povedal nový riaditeľ sekcie športu RTVS.

Od roku 2018 Sekciu športu viedol Matej Hajko. „Päť rokov v RTVS bolo veľmi intenzívnych, a to od vzniku sekcie až po vybudovanie samostatnej športovej televízie. Museli sme nanovo vyskladať kolektív a nastaviť fungovanie v rámci celej sekcie športu.

Som vďačný, že všetci moji spolupracovníci tieto procesy a zmeny chápali a vďaka tomu všetko úžasne fungovalo. Všetkým kolegom ďakujem za spoluprácu a za to, že mali zmysel pre celý systém, ktorý sme, športovou terminológiou povedané, chceli hrať na tomto ihrisku,“ povedal Matej Hajko.

 

 

 

 

 

01 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 02 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 03 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 04 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu 05 - Modified: 2024-01-07 21:26:04 - Feat.: - Title: Režisér nového seriálu RTVS Čas nádejí: Nechceme pohladiť a uspávať, ale tak trochu divákom zatriasť a prebúdzať
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
10. apríl 2024 15:30