Do politických relácií tento víkend prídu diskutovať aj Igor Matovič, nový minister Karel Hirman či Ján Richter.
StoryEditor

Víkendové politické relácie: Matovič, Hirman a Richter o udržateľnosti menšinovej vlády a vysokej inflácii

23.09.2022, 17:07
Autor:
michmich
  • Politici budú diskutovať aj o zdražovaní a jeho dosahu na životnú úroveň a to ako pomocť najzraniteľnejším skupinám.
  • Ale nevyhnú sa ani diskusii o výdavkom štátu v kontexte pomoci a zachovania sociálneho zmieru vs. zdraviu verejných financií.

Sobotné dialógy

 

Do Sobotných dialógov v sobotu 24. 9. 2022 od 12:10 na Rádio Slovensko si do štúdia pozvala moderátorka Marta Jančkárová ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR, podpredseda hnutia Sme rodina Milana Krajniaka a podpredsedu Výboru NR SR pre sociálne veci Jána Richtera zo Smer-SD.

Rozoberú spolu boj proti inflácii a energetickej kríze. Zdražovanie a dosah na životnú úroveň – pomoc najzraniteľnejším skupinám, energetickú krízu a jej dôsledky ako  opatrenia pre domácnosti a schémy pomoci pre zamestnávateľské subjekty, vplyv na trh práce.

Moderátorka vyzvŕta hostí pri témach funkčnosť trojkoalície po preskupení síl v NR SR, hľadanie konsenzu a väčšiny pri presadzovaní priorít a možnosti skrátenia volebného obdobia a predčasné voľby. Súčasný a minulý minister práce sociálnych vecí a rodiny sa dotknú sa aj témy z ich rezortu - zmeny v dôchodkovom systéme, zavedenie rodičovského dôchodku a úprava fungovania 2. piliera.

 

O 5 minút 12

 

V relácii O 5 minút 12 v nedeľu 25. 9. 2022 od 11:55 na Jednotke bude rozoberať moderátor Marek Makara s hosťami sociálno-ekonomická situácia a politický vývoj na Slovensku.

Podpredseda vlády a minister financií SR, predseda hnutia Igor Matovič za OĽANO a člen Výboru NR SR pre sociálne veci, podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš budú diskutovať o riešení dôsledkov rastu cien energií, nastavenie pomoci ľuďom v súvislosti so zdražovaním, výdavky štátu v kontexte pomoci a zachovania sociálneho zmieru vs. zdravie verejných financií.

Moderátor bude zvedavý aj na aktuálny politický vývoj, teda ako dokáže vládnuť menšinová vláda a ako chcú presadzovať zákony v NR SR po rozpade štvorkoalície a postoje k možnostiam skrátenia volebného obdobia v ústave.

 

Na telo

Vláda počas týždňa predstavila prvé opatrenia v boji proti energetickej kríze. Štát tak bude mať možnosť regulovať ceny a dodávky energií, no čaká sa aj na návrhy Európskej komisie.

Poslancom SaS sa spolu s opozíciou podarilo vyzbierať dostatok podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze a Igor Matovič tak bude čeliť svojmu odvolávaniu.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 25. septembra 2022 v relácii Na telo rozprávať s ministrom hospodárstva Karlom Hirmanom a podpredsedom strany Smer-SD Ladislavom Kamenickým.

Relácia Na telo sa ako tradične začína o 13:00 na obrazovkách TV Markíza.

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 07:35