Do víkendových diskusií prídu aj Eduard Heger, Róbert Fico, aj Mária Kolíková.
StoryEditor

Víkendové politické diskusie: Heger, Fico a Kolíková o rekordnom zdražovaní a výpovediach lekárov

30.09.2022, 18:27
Autor:
michmich
  • Rozoberú aj otázky ohľadom nelegálnej migrácie, kontrolách na hraniciach a globálnej bezpečnosti v kontexte agresie Ruska na Ukrajine.
  • Parlament schválil energetické zákony nového ministra hospodárstva Karla Hirmana. Vláda tak bude môcť prikázať firmám komu a za koľko majú dodávať elektrinu a plyn.

Sobotné dialógy s Hegerom

Sobotné dialógy už tradične odštartujú víkendové politické relácie a to konkrétne v sobotu 1. 10. 2022 od 12:10 hodiny na Rádio Slovensko a vo vysielaní:24. Moderátorka Marta Jančkárová bude tentoraz diskutovať len s jedným hosťom, predsedom vlády SR Eduardom Hegerom z OĽaNO.

Témy, ktoré spolu rozoberú budú hlavne výzvy pri riadení štátu ako energetická kríza a jej dôsledky, rekordné zdražovanie, politická stabilita, presadzovanie priorít v NR SR, ale aj avizované výpovede lekárov, dosah na poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Premiér bude čeliť aj otázkam ohľadom nelegálnej migrácie a kontroly na hraniciach a globálnej bezpečnosti v kontexte agresie Ruska na Ukrajine.

Nedeľa V politike

Trojlístok nedeľných politických diskusií začne už tradične o 11:00 hodine spravodajská televízia TA3, kde do relácie v Politike pozvanie prijali poslanec NR SR Peter Kremský z OĽaNO a poslanec NR SR Richard Raši z Hlasu-SD.

O 5 minút 12 s Gyimesim

Nedeľná relácia O 5 minút 12 môžete sledovať naživo od 11:55 hodiny na Jednotke a vo vysielaní:24.

Pozvanie do diskusie od moderátora Mareka Makaru prijali poslanec NR SR György Gyimesi z OĽaNO, poslanec NR SR, podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga, poslankyňa NR SR Mária Kolíková z SaS a poslanec NR SR, podpredseda strany Richard Takáč zo Smeru-SD.

Témy diskusie sú nasledovné - aktuálny politický vývoj a situácia v NR SR, pozície strán k predčasným voľbám a možnostiam skrátenia volebného obdobia a pomoc v súvislosti s rastom cien a energetickou krízou.

Na telo aj s Ficom

Parlament schválil energetické zákony nového ministra hospodárstva Karla Hirmana. Vláda tak bude môcť prikázať firmám komu a za koľko majú dodávať elektrinu a plyn. Tieto opatrenia sú však iba plánom B pre prípad, že sa štáty Európskej únie nedohodnú na spoločnom riešení. 

Okrem energetickej krízy štát čelí aj hromadným výpovediam lekárov, ktoré môžu zásadne ohroziť poskytovanie zdravotnej starostlivosti. V parlamente pokračuje odvolávanie ministra financií Igora Matoviča, jeho výsledok stále nie je istý. Hlasovanie sa posunulo na budúci utorok (4. 10.).

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 2. októbra 2022 v relácii Na telo rozprávať s predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom a ministerkou investícií a šéfkou strany Za ľudí Veronikou Remišovou. Relácia Na telo sa ako tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 09:36