Marcela Kršková Podoláková, riaditeľka Omnicon Media GroupMAFRA
StoryEditor

Marcela Kršková Podoláková: Divákovi musíme naservírovať reklamu v správnom čase a tak, aby mu priniesla úžitok

30.11.2022, 09:29
  • „Dáta sú kľúčom k úspešnému plánovaniu kampaní,“ hovorí CEO Omnicon Media Group Marcela Kršková Podoláková v rozhovore pre aktuálne vydanie Stratégií.
  • Pre mediálne agentúry je však najväčším problémom nedostatočné crossmediálne meranie. Aj preto OMG vyvinula platformu OMNI, ktorá spája rôzne dáta z výskumov a štúdií.
  • Hovorili sme spolu o vývoji trhu aj o potrebe inovácií a aj o tom, prečo je najsilnejším mediatypom video. 

 

 

 

 

Ktorý mediatyp je podľa vás dnes najsilnejší?

Je to určite video, bez ohľadu na to, či ho sledujeme v televízii, na sociálnej sieti alebo v onlinovej televízii. Video výrazne narástlo a jeho potenciál je ešte omnoho väčší.

CEO News and Media Holding Michal Teplica v rozhovore pre Stratégie povedal, že videoreklama by mala ísť do televízneho budgetu, nie do onlinu. Záleží vôbec na tom, kde sa formálne nachádza?

Podľa mňa na tom dnes fakticky vôbec nezáleží. Videoreklama buduje zásah, imidž, vytvára emóciu a ovplyvňuje vnímanie značky, podobne ako televízia. Veľké brandy sa nezaobídu bez televíznej reklamy, pretože pokrýva veľkú časť masy, a to napriek klesajúcej výkonnosti. Ale dnes už vieme, že nestačí, pretože nedokáže všetko to, čo nové, kreatívne formáty. Televízia jednoducho nevie zachytiť všetky zmeny v správaní spotrebiteľa a konzumácii médií. Oveľa flexibilnejšie je video na iných platformách. Vďaka dátam a technológiám sa videoreklama na online dokáže flexibilne prispôsobovať publiku podľa toho, ako sa mení jeho správanie, mediálna spotreba a ako na reklamu reaguje. V skutočnosti je teda videoreklama kategóriou sama osebe, s množstvom podkategórií a veľkým potenciálom.

Prijali by ste, keby streamovacie spoločnosti umožnili nasadenie reklamy?

Myslím si, že to určite príde. Popularita týchto platforiem rastie a divák ich vyhľadáva. Globálne platí, že len desať percent používateľov obsahu si predpláca prémiové aplikácie, ktoré fungujú bez reklamných formátov, vyzerá to tak, že reklama divákovi až tak neprekáža. Budeme musieť nájsť balans.

Čo sa aktuálne deje na mediálnom trhu z pozície divákov, poslucháčov, čitateľov?

Mobilné technológie presunuli pozornosť publika smerom k novým platformám a novému obsahu.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 82% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-11-26 07:24:32 - Feat.: 0 - Title: Martin Heržo: Tlak na výrobu a vypredanosť reklamného priestoru vybalansujete len infláciou 02 - Modified: 2022-11-22 09:09:52 - Feat.: 0 - Title: Markíza zverejnila obchodnú politiku na budúci rok. Cena za televíznu reklamu pôjde hore o 20 percent
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 11:58