Harry a Meghan nám v predvianočnom období ponúknu pohľad do svojho súkromia.
StoryEditor

Harry a Meghan na Netflixe: kritici a diváci sú k prvým epizódam nekompromisní

09.12.2022, 11:28

Šesťdielny seriál s názvom "Harry & Meghan" prináša podrobnosti o zoznámení Harryho a Meghan Markleovej v roku 2016 aj o rozhodnutí tohto páru vzdať sa oficiálnych kráľovských povinností v roku 2020.

Tento dokument podľa CNBC "odhaľuje pravdu" o zákulisnom dianí v britskej kráľovskej rodine. Harry a Meghan v ňom slovne odsúdili "nevedomú zaujatosť" voči rase v Buckinghamskom paláci a nedostatok podpory, ktorú im kráľovská rodina prejavovala.

Kráľovská rodina podľa Meghan nepodnikla žiadne kroky voči negatívnym správam o jej osobe v médiách. Harry tiež uviedol, že rodina ignorovala rasistický podtón, s ktorým jednotlivé noviny pracovali na pravidelnej báze.

Netflix propagoval tento šesťdielny dokument ako globálnu udalosť. V predvianočnom období ide o skutočný trhák naservírovaný v dvoch častiach. V prvvých troch dieloch sa rozoberá najskôr Harryho detstvo a život v kráľovskej rodinne, ako aj jeho pohľad na krízu a rozvod rodičov. Harry takisto kritizuje prístup kráľovskej rodiny k svojej matke, princeznej Diane. Meghan rozpráva o ťažkých časoch, ktoré jej pripravil britský bulvár počas zásnub a celé to uzatvára rozbor udalostí počas príprav svadby. Dokument obsahuje mnohé archívne zábery a výpovede blízkych o živote hviezdneho páru.

Podľa NY Times sa cena spolupráce kráľovského páru so streamovacou spoločnosťou Netflix pohybuje okolo sumy 100 miliónov dolárov. Keďže sa Harry s manželkou Meghan v marci 2020 vzdali svojich kráľovských povinností a presťahovali do Spojených štátov, tento kontrakt je pre nich mimoriadne výhodný.

Počas vianočného obdobia si táto séria svojho diváka určite nájde. Kritici a užívatelia IMDb sú však za tých pár hodín, čo bol dokument odpremierovaný, veľmi nekompromisní a hodnotia ho len na úrovni 3.2 z 10. Na Rotten Tomatoes dostal od divákov dokonca iba 16 percent.

Ďalšie tri diely o živote Harryho a Meghan si môžete pozrieť na Netflixe už 15. decembra.

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 11:10