Nový moderátor večerného spravodajstva sa stáva Vratko Sirági.
StoryEditor

Markíza vyťahuje svoju novú hviezdu Vratka Sirágiho do hlavného spravodajského bloku

02.06.2023, 15:44
Autor:
michmich

Moderátor počasia v Teleréne a tanečník otvorene priznal, že hľadá novú moderátorskú výzvu a posun v kariére. Jeho zamestnávateľ ho vypočul.

Hviezda Vratka Sirágiho vystrelila do výšin po tom, čo sa stal náhradníkom za zranenú Máriu Čírovú vo veľkolepej 8. série šou Let´s Dance, ktorú vysielala Markíza túto jarnú sezónu od marca do mája. Naskočiť musel do rozbehnutého vlaku, či nebolo vôbec jednoduché. Moderátor počasia v Teleráne to však zvládol a rozhodne nehral len náhradnícke husle.

image

Šou Let´s Dance.

Na tanečnom parkete predvádzal veľké tanečné výkony. No nebol za tým len prirodzený talent, ale aj dlhoročný dril. Vratko sa pred rokmi venoval spoločenským tancom. Jeho výkony spolu s profesionálnou tanečníčkou Annou Riebauerovou oslovili veľké množstvo divákov a esemeskami ich posunuli až do samotného finále, kde skončili na treťom mieste.

Túžil po hlavnom spravodajstve

O budúcnosti Vratka Sirágiho sa po skončení šou popísalo veľa. Sám moderátor a tanečník otvorene priznal, že hľadá novú moderátorskú výzvu a posun v kariére. Navyše cez médiá poslal svojmu zamestnávateľovi niekoľko verejných výziev, že by si vedel predstaviť moderovať Televízne, alebo Športové noviny. „Teším sa, že prišla pozitívna spätná väzba od divákov. Budem sa tešiť, keď to televízia časom začne vnímať a príde ponuka, ktorá bude pre mňa ako moderátora zaujímavá,“ povedal pre viaceré médiá Sirági.

image

Vratko Sirági moderuje v Teleráne počasie.

My sme Markízu s touto témou oslovili hneď po skončení šou. Opýtali sme sa či plánujú Vratka Sirágiho, po jeho úspechu v Let´s Dance, presunúť z počasia v Teleráne na iné moderátorské miesto? „Vratko Sirági ostáva aj naďalej moderátorom predpovede počasia v relácii Teleráno,“ odpovedal nám ešte začiatkom mája PR manažér Markízy Lukáš Kočíšek.

Vyzerá to ale, že po jeho verejných vyjadreniach a z obavy, či nezuteká ku konkurencii, prišlo prehodnotenie rozhodnutia a od zajtra zostáva Vratko Sirági síce verný moderovaniu predpovediam počasia, ale presúvajú ho aj do večerného Počasia po Televíznych novinách. Bude sa v relácii striedať s moderátorkami Katarínou Kulovou a Mirkou Almásy.

image

Teleráno/ranná relácia TV Markíza/2020

No v rannom programe ale nekončí a v Teleráne bude aj naďalej účinkovať. Do večerného Počasia nastupuje od tejto soboty, 3. júna. Pre sympatického moderátora je to výrazný posun, keďže večerné Počasie patrí dlhodobo k najsledovanejším reláciám na televíznom trhu.

Podobný osud postretol aj ďalších moderátorov

Podobný osud v Markíze zažili už aj ďalšie dve televízne hviezdy. Ako menej známe tváre prijali ponuku účinkovať v televíznej šou Tvoja tvár znie povedome. To ich vystrelilo nie len do povedomia, ale aj na horné priečky obľúbenosti u divákov. A po skončení šou prišla od televízneho lídra atraktívna ponuka.

image

Televízne noviny - spravodajská relácia TV Markíza 2017

Markíza
Ide o Viktora Vinczeho a Lenku Vavrinčíkovú. Viktor Vincze ešte ako redaktor spravodajstva účinkoval v prvej sérii šou Tvoja tvár znie povedome na jar 2016 a Lenka Vavrinčíková, ako moderátorka večerného Počasia nastúpila medzi spevákov a hercov do druhého ročníka speváckej šou v rovnaký rok na jeseň.

Po skončení šou dostali obaja pozíciu za moderátorským stolom hlavných Televíznych novín. Viktor Vincze sa stal najskôr po pár mesiacov od šou moderátorom Prvých Televíznych novín o 17-tej. A od roku 2017 nastúpil spolu s Lenkou Vavrinčíkovou ako nová moderátorská dvojica aj do hlavných správ o 19:00 hodine. Vavrinčíková medzičasom už stihla odísť na materskú aj sa vrátiť späť do práce. No aktuálne moderuje len Televízne počasie o 12:00 hodine.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
22. apríl 2024 03:34