Hostia štyroch víkendových politických diskusii.
StoryEditor

Víkendové diskusie aj o predvolebnej kampani, spájaní síl či zákaze nedeľného predaja

09.06.2023, 17:04
Autor:
michmich

Okrem zaujímavých duelov čaká divákov a diváčky Na telo aj prieskum dôveryhodnosti vlády Ľudovíta Ódora a porovnanie s dôveryhodnosťou predošlých vlád.

Sobotné dialógy

Rádio Slovensko si pripravilo pre svojich poslucháčov naživo v sobotu 10. júna od 12:10 hodiny ďalšie vydanie diskusnej relácie Sobotné dialógy. Vo verejnoprávnej televízii si môžete reláciu pozrieť vo vysielaní:24.

image

Sobotné dialógy.

Hosťami moderátorky Marty Jančkárovej budú predseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet a člen republikovej rady strany SaS Marián Viskupič a podpredseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet a podpredseda strany Smer-SD Ladislav Kamenický

Diskutovať budú na témy ako postup strán v súvislosti s vyhlásením predčasných volieb a ich zabezpečenie, pozície k prioritám a možnej podpore PVV, presadzovanie zákonov na júnovej schôdzi NR SR, ale aj realizácia projektov v rámci plánu obnovy a dočerpanie eurofondov, či pomoc ľuďom versus možnosti štátneho rozpočtu.

image

V politike.

V politike

V prvej nedeľnej politickej diskusii V politike na ta3 si do štúdia pozval moderátor Rastislav Iliev diskutovať exministra vnútra Romana Mikulca z OĽaNO a Matúša Šutaja Eštoka zo strany Hlas-SD. Témy ich diskusie budú úradnícka vláda čaká na vyslovenie dôvery, hlasovanie o návrhoch zákonov: 500 eur za voľby, Rozpočet, Zákaz nedeľného predaja, ale rozoberú aj predvolebná kampaň, spájanie síl a aj vojna na Ukrajine.

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

RTVS v nedeľu 11. júna prinesie naživo od 11:55 hodiny ďalšiu politickú reláciu a to na obrazovkách Jednotky a vo vysielaní:24. S moderátorom Marekom Makarom bude diskutovať predseda NR SR a predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár a poslanec NR SR a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini.

Rozoberú spolu témy ako vývoj po vyhlásení volieb a ich zabezpečenie, postoje k programovému vyhláseniu a k podpore vláde v NR SR, či čerpanie peňazí z EÚ. Dotknú sa aj postupu v NR SR v súvislosti s rokovaním a hlasovaním o predložených návrhoch zákonov na júnovej schôdzi, ale aj sľubov, riešení, výziev a možnosti ich presadenia v kontexte rozvoja a ďalšieho smerovania Slovenska po voľbách.

image

Na telo.

Na telo

Parlament sa pripravuje na júnovú schôdzu, na ktorej rozhodne o dôvere či nedôvere úradníckej vláde Ľudovíta Ódora. Podporu od politických strán však nová vláda zrejme nedostane - za vyslovenie dôvery nezahlasujú poslanci Smeru-SSD či Hlasu-SD, podporu zatiaľ plánujú bez podmienok vysloviť len poslanci SaS a PS. Zvyšné strany si chcú počkať na programové vyhlásenie vlády či rokovať o podpore pre svoje návrhy.  

Poslancov čaká aj mimoriadna schôdza parlamentu k možnému manipulovaniu volieb, ktorú iniciuje strana Smer-SSD. Kým OĽaNO a SaS neplánujú otvorenie mimoriadnej schôdze podporiť, strana Hlas-SD či Republika chcú o možnom falšovaní volieb rokovať. 

Slovensko sa zatiaľ zdržalo v hlasovaní o novej migračnej dohode v rámci EÚ - princíp kvót má nahradiť povinná solidarita zaväzujúca krajiny, ktoré odmietnu v krízovej situácii prijímať migrantov, zaplatiť za každého odmietnutého migranta. 

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 11. júna v relácii Na telo rozprávať s lídrom SaS Richardom Sulíkom a podpredsedníčkou Hlasu-SD Denisou Sakovou.

Okrem duelu si diváci a diváčky Na telo budú môcť exkluzívne pozrieť aj prieskum dôveryhodnosti vlády Ľudovíta Ódora a porovnanie s dôveryhodnosťou predošlých vlád. 

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodiny na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 06:57