Hootsuite and We Are Social 2022
StoryEditor

Dokážu sociálne siete ešte (v dobrom) prekvapiť?

31.03.2023, 00:00

Nový deň, nový formát, nový škandál. Stali sme sa odolnejšími voči novinkám, ktoré sme ešte prednedávnom nadšene chceli skúšať pri každej príležitosti. Zároveň nás otravuje nárast social media dezinfo scény aj toxickej negativity. Prešli sme si boomom reelsov, guides, kvízov aj social media shoppingom. Otázka je, či už to nie je málo a či dokážu social platformy stále prinášať inovácie, ktoré nebudú len kópiou novovznikajúcich platforiem.

# Potenciál 1: Šírenie príbehov

Autor knihy Stone Maidens čakal na úspech svojho románu 11 rokov. Pritom stačilo jedno video jeho dcéry, ktorá príbeh svojho otca vyrozprávala na TikToku. A voilà - kniha láme Amazon rebríčky.

# Potenciál 2: Pozitívny aktivizmus

Uplynulo už 6 rokov od začiatku #MeToo movementu. Čo sa začalo ako jednoduchý hashtag, nakoniec viedlo k veľkým zmenám v reálnom svete. Vďaka tomu sa obete sexuálneho zneužívania mohli začať liečiť a pohnúť sa vpred vo svojom živote. Social media je jedným z mála miest, kde tieto pohyby môžu vzniknúť.

# Potenciál 3: Obraz o cieľovke

Sociálne siete vlastnia jednu z najväčších databáz spotrebiteľských dát. A vedia to. Meta Foresight vydestilovali viac ako štyri milióny globálnych rozhovorov na Facebooku a Instagrame a poznatky zhrnuli do 20 kľúčových trendov. V najnovšom Culture rising 2023 trend reporte od Meta nájdete informácie o tom, na čom skutočne záleží 3,7 miliardám ľudí, ktorí ich používajú.

Connecting the Dots je pravidelný oh my DOT newsletter o stratégii, kreativite a všetkom zaujímavom, čo sa k nám dostane. Viac o týchto témach, ale aj o ďalších novinkách nájdete na https://ohmydotagency.com/sk/connecting-the-dots/

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 17:55