generali.de
StoryEditor

Slovenská Generali a Generali Česká poisťovňa ohlásili prepojenie spoločností

22.06.2021, 14:10
Autor:
TSTS
Prepojenie ešte podlieha schváleniu príslušných orgánov dohľadu.

Slovenská poisťovňa Generali sa koncom roka 2021 organizačne prepojí s Generali Českou poisťovňou. Prepojenie ešte podlieha schváleniu príslušných orgánov dohľadu.

Slovenská poisťovňa Generali a Generali Česká poisťovňa už od minulého roka intenzívne spolupracujú a hľadajú synergie v rámci rôznych oblastí. Vzhľadom na pozitívne výsledky doterajšej spolupráce obe poisťovne organizačne prepoja svoje aktivity s cieľom využívať skúsenosti a know – how z oboch firiem.

„Chceme využiť expertízu, kapacity a tie najlepšie skúsenosti z oboch firiem k trvalému prepojeniu tímov a k vytvoreniu novej štruktúry, ktorá bude dávať zmysel. Máme skvelú príležitosť spojiť sily, využiť veľkosť a silu Generali Českej poisťovne a jednoduchosť a inovačný drive slovenskej Generali, aby sme spolu mohli poskytovať tie najlepšie služby pre našich klientov a partnerov,“ hovorí Roman Juráš, generálny riaditeľ Generali Českej poisťovne a country manažér skupiny Generali pre Českú republiku a Slovensko.

Zmena názvu poisťovne

Organizačné prepojenie podlieha aktuálne schvaľovaniu príslušných orgánov dohľadu. Po získaní súhlasu od orgánov dohľadu, budú o zmene informovaní všetci klienti na Slovensku v zákonnej lehote 30 dní. Generali na Slovensku bude pôsobiť ako pobočka Generali Českej poisťovne pod názvom Generali Poisťovňa, pobočka poisťovne z iného členského štátu.

Prepojenie nebude mať žiaden vplyv na existujúce zmluvy, poskytované služby a servis voči klientom, ako aj obchodným partnerom. 

„Prepojenie aktivít nám umožní zdieľať zdroje, neustále zdokonaľovať procesy a prinášať tak klientom ešte lepšie riešenia a služby v zmysle našej ambície stať sa celoživotným partnerom. Na Slovensku patrí Generali medzi najrýchlejšie rastúce a najstabilnejšie poisťovne, túto pozíciu si chceme zachovať, aby sme aj naďalej vedeli dobre čeliť neočakávaným situáciám, akou je aj súčasná pandémia,“ hovorí Juraj Jurčík, generálny riaditeľ poisťovne Generali.

Country manažérom a generálnym riaditeľom pre Českú republiku a Slovensko bude Roman Juráš. Juraj Jurčík bude členom česko-slovenského predstavenstva a zároveň bude riadiť slovenskú pobočku Generali, pričom bude zodpovedať aj za obchod na Slovensku.

01 - Modified: 2020-08-07 06:19:42 - Feat.: - Title: Aplikácia Horská záchranná služba už v horách pomohla prvým turistom
menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 12:13