Remišová hľadá webeditora. Bizarná stránka ministerstva momentálne pôsobí ako zlý vtip.TASR/Pavol Zachar/Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR
StoryEditor

Remišová hľadá webeditora za 1700 eur. Bizarná stránka ministerstva pôsobí ako zlý vtip

Lukáš Kovalčík02.06.2022., 12:30h

Ak sa považuješ za „kreatívneho mysliteľa", určite si pošli životopis. Čaká na teba zaujímavé finančné ohodnotenie, aj pružný pracovný čas.

Lajkuj Brainee.sk na

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky, v ktorého čele stojí ministerka Veronika Remišová (Za ľudí) najnovšie na portáli Profesia.sk uverejnilo inzerát pracovnej ponuky pre webového editora.

Ministerstvo ponúka aj slušný plat, cifra začína na čísle 1700 eur. V inzeráte informujú, že hľadajú človeka, ktorého hlavným cieľom je „vytvárať webový obsah vysokej kvality“. Zatiaľ by bolo všetko v poriadku, stačí však, že si klikneš na stránku ministerstva a okamžite príde šok.

Bizarný web

image

Remišová hľadá webeditora.

Profesia.sk
image

Remišová hľadá webeditora.

Ministerstvo Investícií, Regionálneho Rozvoja A Informatizácie SR

Na oficiálnom webe ministerstva totiž okrem oslavných správ o Veronike Remišovej nenájdeš takmer nič. Stačí si pozrieť podobne znejúce titulky týchto článkov: „Vicepremiérka Remišová: Eurofondy z nadnárodnej spolupráce pôjdu aj na ochranu pred klimatickou zmenou a zelené riešenia“, „Vicepremiérka Remišová: Odštartovali sme pilotný projekt, ktorý zlepší digitálne zručnosti a bezpečnosť v online priestore pre seniorov“, „Vicepremiérka Remišová: Historicky prvá podpora z eurofondov pre základné školy v Bratislavskom samosprávnom kraji prinesie 4 265 nových miest pre školákov a množstvo ďalších.

image

Ak Matovič nevie zostaviť rozpočet, mal by sa zamyslieť nad zmenou práce, odkázal Sulík kolegovi

Pracovné novinky Veroniky Remišovej ti teda zjavne neujdú. Nuž, vyzerá to tak, že nový zamestnanec či zamestnankyňa ministerstva bude mať čo robiť, asi preto je v inzeráte použité slovné spojenie „kreatívny mysliteľ“ ako jeden z hlavných predpokladov na túto prácu.

image

Remišová hľadá webeditora.

Ministerstvo Investícií, Regionálneho Rozvoja A Informatizácie SR

Na bizarnej stránke, ktorej by asi skôr svedčal názov VeronikaRemišova.sk., sa môžeš dočítať aj o záujmoch ministerky, ktoré svietia v uvedom životopise. Dozvieš sa napríklad, že má rada turistiku, horský bicykel či bežky. 

Stránky ostatných ministerstiev sú iné

Človeku pri listovaní tohto webu až skrsne v hlave zásadná otázka: Vyzerajú takto nejako všetky stránky slovenských ministerstiev? Našťastie nie. Napríklad na stránke ministerstva hospodárstva sa občan dočíta aj nejaké relevantnejšie správy o činnosti úradu.

image

Oficiálna stránka ministerstva.

Ministerstvo Hospodárstva SR

Môžeš tam nájsť trebárs články o tom, že dodávky zemného plynu sú pre Slovensko zabezpečené do konca budúceho roka, či informácie o novom priemyselnom parku, ktorý vznikne v Sabinove.

Dokonca aj stránka ministerstva financií, v ktorého čele stojí ex premiér a známy narcis Igor Matovič, neobsahuje len články, ktoré by v každom titulku zdôrazňovali prínos ministra financií.

image

Oficiálna stránka ministerstva financií.

Ministerstvo financií SR

Pomerne zastaralým, no serióznym dojmom pôsobí aj web ministerstva vnútra, či stránka ministerstva životného prostredia.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 16:27