Internát Mladá GardaStuba.sk/mgr.art.matej Kovac/
StoryEditor

Ukrajinku mal chytiť za krk a škrtiť ju. Volodymyra priviedli na internát, rekonštruovali vraždu

pcTASR10.06.2022., 13:45h

Mladíkovi do reči nebolo, na otázky novinárov neodpovedal.

Lajkuj Brainee.sk na

Minulý týždeň v piatok predpoludním našli v izbe študentského domova Mladá garda v Bratislave študentku prvého ročníka bez známok života. 

Nebolo mu do reči 

Prípadom sa pôvodne začali zaoberať policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III a vo veci vykonali potrebné procesné úkony. Vyšetrovanie však nabralo rýchly spád, a prípad prevzala bratislavská krajská kriminálka. Dôvodom bolo zistenie nových skutočností. 

image

Zvrat v prípade smrti mladej Ukrajinky na bratislavskom internáte. Študentku mali zavraždiť, podozrivého zadržali

Podľa informácií TV Markíza bolo dnes (10.6.) na internátoch rušno, keďže tam polícia priviezla v putách 22-ročného Volodymyra, ktorý mal zavraždiť ukrajinskú študentku. Mladíkovi do reči nebolo, na otázky novinárov neodpovedal.

Vzniesli obvinenie

Vyšetrovateľ následne obvinil zadržaného pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Podozrivý je z úmyselného usmrtenia ukrajinskej študentky na internáte Mladá Garda v Bratislave. TASR to potvrdil prokurátor a hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo.

„Za uvedený skutok hrozí obvinenému v prípade preukázania viny trest odňatia slobody v trvaní 15 až 20 rokov,“ priblížil hovorca. V súčasnosti sú vykonávané s obvineným procesné úkony.

Ide o 21-ročného Volodymyra z Ukrajiny. „Podľa doposiaľ zabezpečenej dôkaznej situácie mal obvinený muž krátko po 12:00 hod. 2. júna v priestoroch izby internátu obomi rukami chytiť za krk a začať ženu škrtiť. V dôsledku tohto konania utrpela žena zranenia, ktoré viedli k jej smrti,“ priblížil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Menovaný sa v stredu (8.6.) dobrovoľne dostavil na policajné oddelenie, kde sa k spáchaniu skutku priznal. „Po vykonaní potrebných procesných úkonov a vznesení obvinenia bol muž umiestnený v cele policajného zaistenia. Zo strany vyšetrovateľa bratislavskej krajskej kriminálky bol v tejto súvislosti spracovaný aj podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvineného muža,“ dodal policajný hovorca.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 16:00