Austrálsky tenista Nick Kyrgios.Tasr/Kirsty Wigglesworth
StoryEditor

Temná minulosť tenisového búrliváka. Kyrgios pil noc pred víťaznými zápasmi aj 30 drinkov

pc12.07.2022., 11:00h

Mláti raketami do kurtov, háda sa s rozhodcami a uráža fanúšikov. Talentovaný tenista Kyrgios sa stal poriadnym šoumenom, prehovoril však o komplikovanej minulosti.

Lajkuj Brainee.sk na

Tenista Nick Kyrgios prednedávnom odhalil informácie, ktoré prekvapili mnohých. Každú noc pred zápasom mal kedysi vypiť 20 až 30 drinkov. Informoval o tom portál LadBible. A to nie je všetko. Búrlivák, ktorého sledujú milióny fanúšikov, poodhalil aj svoju doslova temnú stránku.

Nikoho nebude súdiť

Austrálsky tenista v podcaste Turn Up The Talk, ktorý prináša úprimné a otvorené rozhovory so športovcami a myšlienkovými lídrami o všetkom, od ich kariéry až po duševné zdravie, prehovoril o svojej minulosti. Priznal, že nikdy nebude nikoho súdiť, pretože sám „urobil hrozné veci“.

Spomína pritom na večery pred zápasmi. „Pravdepodobne som vypil 20 až 30 drinkov každú noc. Sám, na svojej izbe. Zobudil som sa a išiel som hrať,“ prezradil.

Zároveň zaspomínal na tenisový turnaj Acapulco, keď konzumoval alkohol, stál na balkóne a prišiel za ním tréner so slovami – musíme ísť von a hrať o desať minúť. „Zápas som odohral a vyhral som,“ skonštatoval s tým, že porazil aj Nadala, Zvereva či Wawrinku a išlo o jeden z najlepších výsledkov v jeho živote.

Fanúšikovia ocenili jeho úprimnosť

Po každom zápase išiel vraj do izby a „žúroval“. Nerobil to však preto, že by sa tešil. Prežíval totiž ťažké obdobie. „Cítil som sa sám, zašlo to až do bodu sebapoškodzovania a rozmýšľania o spáchaní samovraždy,“ dodal.

Jeho odvaha prehovoriť o ťažkom období vzbudila veľkú vlnu podpory. Mnohí mu adresovali povzbudivé slová, a zároveň ocenili jeho úprimnosť.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 11:28