Vojnoví utečenci z Ukrajiny.Jana Ďurašková/Tasr
StoryEditor

Známi sexuálni delikventi si to namierili po vypuknutí vojny k Ukrajine. Pedofili tam mali striehnuť na deti

Michal Čiernik22.07.2022., 13:00h

Britskí pedofili cestujú do Poľska a tvrdia, že poskytujú „humanitárnu pomoc“ utečencom utekajúcim z Ukrajiny, medzi ktorými sú tisíce detí bez sprievodu.

Lajkuj Brainee.sk na

Počas prvých šiestich týždňov po ruskej invázii pricestovalo do Poľska desať známych sexuálnych delikventov, uvádza Independent, ktorý sa odvoláva na Národnú kriminálnu agentúru (NCA). „Po rozhovore s Poľským imigračným úradom a orgánmi činnými v trestnom konaní bolo všetkých desať osôb požiadaných aby odišli. Takže už sa na území Poľska nenachádzajú,“ dodal hovorca NCA. Britské úrady sa naďalej snažia zamedziť podobným incidentom.

Úradníci uviedli, že odsúdení pedofili majú oznámiť svoj register trestov krajinám, ktoré navštevujú, ale „zisťujeme, že tak neurobili.“ Úsilie sa v súčasnosti sústreďuje na to, aby sa zabránilo páchateľom sexuálnych trestných činov cestovať do Poľska a aby boli vyhostený von, ak nedodržujú pravidlá.

image

Ukrajinci sa túžia vrátiť domov. Predtým sa však aj 13-ročné deti musia naučiť, ako nájsť míny

Hovorca uviedol, že z Ukrajiny bolo vysídlených takmer 5000 detí bez sprievodu. „Uistiť sa, že sú v bezpečí, je absolútne prvoradé.“  V marci OSN uviedla, že medzi utečencami, ktorí utiekli z Ukrajiny, boli státisíce detí, z ktorých mnohé boli bez sprievodu alebo boli oddelené od rodinných príslušníkov. Charitatívne organizácie pozdĺž ukrajinsko-poľskej hranice vyjadrili obavy z vykorisťovania a obchodovania s ľuďmi, keďže ženy a deti utekajúce pred vojnou sú terčom obchodíkov s bielym mäsom, píše na svojom webe The Guardian

Tento problém patrí medzi celú škálu hrozieb, ktoré vznikli alebo boli posilnené týmto konfliktom ukrajinskej vojny, spomína NCA v ďalšej svojej správe. Patria tam moderné otroctvo, obchodovanie s ľuďmi a organizovanú imigračnú trestnú činnosť postihujúcu utečencov. Polícia a bezpečnostné služby sa tiež obávajú potenciálneho úniku strelných zbraní a výzbroje. Došlo tiež k nárastu nezákonného financovania, počítačovej kriminality a podvodov vrátane vytvárania webových stránok, ktoré sa vyhlasovali za agentúry poskytujúce pomoc v snahe prijímať dary určené pre Ukrajincov.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 18:47