Kňaz v Taliansku použil nafukovačku ako oltár počas bohoslužby v moriTwitter.com/Franco Scarsella/
StoryEditor

Takto sa to robí v Taliansku! Kňaz odslúžil omšu doslova v mori, namiesto oltára mal nafukovačku

iDnes.cz29.07.2022., 13:00h

Taliansko rieši prípad kňaza, ktorý odslúžil omšu pre stredoškolákov priamo v mori. Namiesto na oltár položil nevyhnutné bohoslužobné predmety na nafukovačku plávajúcu na vode. Čítaš dobre.

Lajkuj Brainee.sk na

Tridsaťšesťročný kňaz z milánskej arcidiecézy pomáhal pri meste Crotone na týždennom letnom tábore pre študentov, ktorý organizuje organizácia Libera bojujúca proti vplyvu mafie, korupcii a nerovnosti.

Bernasconi chcel pôvodne nedeľnú omšu usporiadať v tieni pod stromami na pobreží. Keď ale nenašiel vhodné miesto, rodina na pláži mu ponúkla, že mu požičia nafukovačku. Omša sa potom konala v mori a všetci zúčastnení, vrátane kňaza, ​​boli v plavkách.

Fotografie z netradičnej omše sa rýchlo začali šíriť na sociálnych sieťach. Miestna katolícka cirkev vyzvala, aby sa zachovávalo liturgické dekórum a rešpekt. „V niektorých špeciálnych prípadoch, napríklad počas duchovných cvičení, školských táborov, na dovolenkových miestach, je možné slúžiť omšu mimo kostola," uviedla vo vyhlásení arcidiecéza Crotone-Santa Severina. „Vždy je potrebné to konzultovať s vedením miestnej cirkvi.“

Giuseppe Capoccia, vrchný prokurátor mesta Crotone, v rozhovore s talianskymi novinami La Repubblica uviedol, že kňaz je vyšetrovaný pre „urážku náboženského vyznania“.

image

FOTO Pápež sa ospravedlnil za zneužívanie kňazmi. Je mi to ľúto, prosím o odpustenie

Bernasconi svoje konanie v stredu obhajoval, zároveň sa ale ospravedlnil, pokiaľ jeho konanie niekoho pohoršilo. „Rozhodne som nemal v úmysle zľahčovať Eucharistiu,“ uviedol kňaz. „Ale symboly sú silné, to je pravda, a hovoria, niekedy inak, než by sme si priali. Bolo odo mňa naivné neprikladať im patričnú váhu,“ dodal Bernasconi.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 10:53