Tom Cruise ako skutočný Maverick zachránil počas natáčania svoju kolegyňu.Flickr.com/tom Cruise/
StoryEditor

Bolo to, akoby sa v akčnom filme prepol do superhrdinského režimu. Pozri si celebrity, ktoré zachránili ľudské životy

Michal Čiernik05.08.2022., 14:00h

Slávne osobnosti ktoré sa stali superhrdinami v skutočnom svete. Zoznam celebrít, ktoré zachránili ľudský život alebo bojovali proti zločinu, ťa možno aj prekvapí.

Lajkuj Brainee.sk na

Leonardo DiCaprio zachránil muža, ktorý jedenásť hodín bojoval s morom

Herec si v roku 2019 užíval Silvestrovskú dovolenku na lodi s priateľmi blízko karibského ostrova Svätý Bartolomej. 30. decembra kapitán jeho lode zachytí núdzovú správu o mužovi, ktorý spadol cez palubu výletnej lode Club Med. „Leo a jeho priatelia sa rozhodli pripojiť k pátraniu a výsledkom ich úsilia bola pomoc pri záchrane ľudského života.“ Uvádza  web People. DiCapriova loď zbadala muža neďaleko ostrova Saba. Na palubu ho dostali asi hodinu pred zotmením a pred veľkou búrkou, že vraj šliapal vodu približne jedenásť hodín. Kapitán lode vyčíslil mužove šance na prežitie na jednu k miliarde. „Akoby ste vyhrali dvakrát v lotérii.“

image

Leonardo DiCaprio zachránil muža, ktorý jedenásť hodín šliapal vodu po páde z výletnej lode.

Victoria Will/Tasr

Tom Cruise ako skutočný Maverick zachránil počas natáčania svoju kolegyňu

Pri natáčaní filmu Koktejl v roku 1988 zachránil Tom Cruise život svojej kolegyni Elisabeth Shue, keď ju ako v akčnej scéne na poslednú chvíľu strhol na zem pred rotujúcim lopatkám vrtuľníka. „Shue začala na scéne kráčať smerom k pohybujúcim sa lopatkám vrtuľníka, ktoré sa zdajú byť neviditeľné, keď sa otáčajú, ale v momente vás dokážu zabiť.“ Prezradil kameraman Bill Bennett v roku 2021 vo facebookovej skupine venovanej príbehom z filmov Crew Stories.

„Tom je pilot a okamžite videl nebezpečenstvo. Vrhol sa za ňou, ale dokázal ju chytiť len za nohy a zvaliť ju na zem,“ opísal strašidelnú scénu Bennett. „Prevalil ju a začal ťahať preč, no v jej tvári bol vidno hnev a prekvapenie, keď začala kričať, prečo to spravil. V tom Tom ukázal na chvostový rotor len pár metrov od nich a hovorí jej, že skoro zomrela,“ pokračoval Bennet. „V tom momente zbledla. Všetci v helikoptére sme boli otrasení. Tom jej v tom okamihu skutočne zachránil život.“

Tom Hardy chytil zlodeja na úteku

The Sun v roku 2017 informoval, že Tom Hardy prenasledoval dvoch zlodejov, ktorí ukradli moped a nabúrali do auta. Jeden zo zlodejov zostal na mieste činu, druhý však začal utekať a namieril si to cez súkromné záhrady. Hardy hneď zareagoval a začal za mladíkom šprintovať. Svedok Arun Pullen, cez ktorého záhradu Tom prenasledoval zlodeja povedal, že herec „nie je muž, s ktorým by ste sa chceli zahrávať.“ Arun sledoval, ako herec, ktorý žije neďaleko v Richmonde v juhozápadnom Londýne, odvliekol zlodeja na najbližšiu autobusovú zastávku a počkal s ním až do príchodu polície. „Bolo to, akoby sa v akčnom filme prepol do super hrdinského režimu,“ dodal svedok.

image

Tom Hardy chytil zlodeja na úteku.

Flickr.com/drollgirl/

Demi Moore zabránila samovražde na Twitteri

V roku 2009 sa 49 ročná žena zdôverila prostredníctvom sociálnej siete, že plánuje spáchať samovraždu. Pod užívateľským menom Sandieguy uverejnila tweet ako si plánuje podrezať žily. Obyvateľka Silicon Valley v Kalifornii je sledovateľkou Demi Moore na Twitteri. Herečka na zverejnený tweet hneď reagovala na svojom vlastnom profile. „Dúfam, že žartujete?“ Príspevok od Moore vyvolal u ostatných jej sledovateľov vlnu reakcií a policajné oddelenie v San Josezaplavali telefonáty. „Dostali sme niekoľko hovorov v súvislosti s hrozbou na Twitteri,“ povedal hovorca policajného oddelenia v San Jose. „Po príchode sme našli potencionálny nebezpečný predmet, ale osoba nebola zranená,“ dodal. „Som veľmi rada, že vďaka spoločnému úsiliu boli prijaté opatrenia a poskytnutá pomoc,“ Vyjadrila sa po incidente herečka.

image

Demi Moore zabránila samovražde na Twitteri.

Dreamstime.com/featureflash/Dreamstime.com/featureflash

Doctor Strange zachránil cyklistu, ktorý rozvážal jedlo, pred štyrmi zlodejmi

V roku 2018 Benedict Cumberbatch vyskočil z Uberu, aby pomohol doručovateľovi jedla, ktorý bol v Londýne napadnutý štyrmi mužmi v Londýne. Páchatelia údajne udreli pracovníka Deliveroo päsťou a fľašou po hlave. Cumberbatch spolu s taxikárom skočili do boja a snažili sa cyklistu zachrániť. Útočníci nakoniec utiekli. „Radi by sme sa poďakovali Benedictovi Cumberbatchovi za jeho hrdinský čin. V mene všetkých Deliveroo vám veľmi pekne ďakujeme,“ povedal hovorca Deliveroo. Cumberbatch potvrdil, že bol do roztržky zapletený, ale tvrdil, že nie je žiadny hrdina. „Urobil som to, lebo som proste musel,“ povedal.

image

Tieto celebrity sa radia medzi vynálezcov. Vymysleli smerovku, nový hudobný nástroj, ale aj torpédo

Amy Winehouse zachránila ženu pred utopením

Speváčka, ktorá sa v roku 2009 zotavovala z drogovej závislosti na Svätej Lucii, zachránila topiacu sa ženu. Britská speváčka bola práve na pláži na Svätej Lucii, keď si všimla, ako Louise Williamsová vypadla z lode počas lekcie plachtenia. „Čln zachytila šesť metrová vlna, ja som vyletela a narazila na kamene,“ opísala Williamsová. „Amy bola na pláži asi 50 metrov ďaleko, okamžite pribehla a zachránila ma.“ Keby Winehouse neprišla Williamsovej na pomoc, strhol by ju príliv. „Myslela som, že sa utopí,“ reagovala na incident Winehouse. „Prekvapila ma jej láskavosť, ukazuje to, že má aj druhú stránku,“ prezradila Williamsová.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 08:24