Spolu so svojimi kamarátmi prešli takmer 30 kilometrov.Facebook /news Colony/
StoryEditor

Koľko barov si schopný prejsť za noc? Na prekonanie nového svetového rekordu by si potreboval naozaj silný žalúdok

Michal Čiernik24.09.2022., 11:00h

V Guinessovej knihe rekordov nájdeme naozaj veľa prazvláštnych výkonov. Následovný rekord zaujme hlavne milovníkov jukeboxov, čapovaných nápojov a zafajčených závesov.

Lajkuj Brainee.sk na

Ako by si vyzeral, keby si vymietol 56 krčiem za noc? Začiatkom tohto roku to 29-ročný Walesan Gareth Murphy dokázal. Guinessova kniha rekordov následne v lete oficiálne uznala tento výkon ako najvyšší počet navštívených krčiem za 24 hodín.

Takúto tour de bar si ešte nezažil

Ak si myslíš, že je to nereálne, mal si sa pridať 17. septembra k Nathanovi Crimpovi a jeho dvom kamarátom Olliemu a Archiemu. Trojica začala svoju výpravu o jedenástej predpoludním v Ye Olde Black Horse v Rottingdean, dedine v Brightone, kde Nathan momentálne žije, uvádza Ladbible.

image

Nathan Crimp prekonal takmer 70 krčiem za 24 hodín.

Facebook/ Nathan Crimp/

Starý rekord prekonali už za 10 hodín

Znie to neuveriteľne, ale za niečo málo cez desať hodín sa trojici podarilo dobyť 57 krčiem. Aby Nathan dokázal, že naozaj prekonal rekord, nielen že zbieral účtenky a podpisy z každej krčmy, ktorú navštívil, ale tiež mal so sebou GPS sledovač, ktorý monitoroval jeho pohyb. Napriek tomu, že o 21:30 prekonali Garethov rekord, Nathan a jeho priatelia zaradili vyššiu rýchlosť a navštívili ešte desať ďalších krčiem.

prekonali takmer 30 kilometrov

Trojica ukončila svoju impozantnú púť v nedeľu 18. septembra o štvrtej ráno. Prekonali takmer 30 kilometrov za 17 hodín, pričom navštívili neuveriteľných 67 podnikov. „Bola to tá najťažšia vec, akú som kedy urobil. Úplne som podcenil, aké ťažké to v skutočnosti bude,“ priznal Nathan. Každý z nich vypil 20 až 30 litrov nápojov. „Plán bol pokúsiť sa udržať sa triezvy v prvých 25 baroch, ale už pri 15 sa to nepodarilo.“ Nathan prezradil, že to museli skúsiť „trochu kombinovať“, pričom na každom mieste striedali nealkoholické a alkoholické nápoje, aby tú cestu vôbec prežili.

image

Krásny pivný svet: Spoznaj najbizarnejšie, najdrahšie a najzaujímavejšie pivá naprieč zemeguľou

Nerobil to len kvôli rekordu

Nathan pripomenul, že to neurobil len preto, aby prekonal rekord, ale aby získal peniaze pre psí útulok Dogs Trust. Chcel tak vzdať úctu svojmu štvornohému miláčikovi, stafordšírskemu bulteriérovi Kare, ktorú musel v októbri 2020 po boji s rakovinou utratiť. „Kara priniesla našej rodine toľko radosti a nikdy sa nedala nahradiť,“ prezradil Nathan. Pre psí útulok už vyzbieral 720 eur z celkového cieľa 1100 eur.

image

Kultové bratislavské pajzle: V centre máš za pár eur problém odísť po svojich, stretneš tu aj „hviezdy internetu“

Guinessova kniha rekordov zatiaľ Nathanov úspech nepotvrdila. „Vieme o najnovšom pokuse o navštívenie najväčšieho počtu kkrčiem za 24 hodín a tešíme sa na vyjadrenie pána Crimpa s jeho dôkazmi,“ prezradil hovorca Guinessovej knihy svetových rekordov. „Radi by sme tiež objasnili, že pri pokuse o tento rekord nevyžadujeme požitie akéhokoľvek alkoholu,“ dodal.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 18:01