Polícia eskortovala obvineného na súd.Polícia Slovenskej Republiky/Facebook
StoryEditor

Dědeček nebude stíhaný vo väzbe. Zo súdu utiekol taxíkom

red06.10.2022., 19:49h

Dušan Dědeček, ktorý spôsobil nehodu na zastávke Zochová v Bratislave, usmrtil až päť ľudí.

Lajkuj Brainee.sk na

Obvinený Dušan Dědeček, ktorý v opitosti spôsobil víkendovú tragickú dopravnú nehodu v centre Bratislavy s piatimi obeťami, bude stíhaný na slobode. Vo štvrtok večer ho prepustil zo zadržania sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal sťažnosť. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

„Súd nevzhliadol dôvod tzv. útekovej väzby pre hrozbu vysokého trestu. Súd nevzhliadol ani dôvod tzv. preventívnej väzby, keďže hrozba pokračovania v identickom alebo obdobnom konaní z konania obvineného a iných konkrétnych skutočností nevyplýva,“ priblížil hovorca. Dodal, že súd konštatoval dôvodnosť vzneseného obvinenia.

Dušan Dědeček z budovy súdu vybehol, utiekol pred novinármi a naskočil do auta.

Ako priblížil Adamčiak, o sťažnosti prokurátora bratislavskej krajskej prokuratúry proti tomuto rozhodnutiu bude na verejnom zasadnutí rozhodovať Krajský súd v Bratislave v piatok 14. októbra.

Dušan Dědeček čelí obvineniu z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie. Obvinený pod vplyvom alkoholu šoféroval v nedeľu, 2. 10. neskoro večer auto, ktoré narazilo v centre Bratislavy do zastávky mestskej hromadnej dopravy - Zochova. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a niekoľko zranených.

Je známa aj rýchlosť 

Známa je aj rýchlosť, akou mal obvinený ísť. Podľa portálu Startitup mal opitý vodič ísť po ceste rýchlosťou až 130 kilometrov za hodinu, pričom pri zastávke mal dosiahnuť rýchlosť 100 kilometrov za hodinu. Pri takej rýchlosti bolo pre čakajúcich na zástavke nemožné nešťastiu sa vyhnúť. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 17:19