”Teplý/á a hrdý/á,” píše sa na transparente.Unsplash/
StoryEditor

Na lavičke v parku si dali pusu, napadli ich. Útok na gejov v Nitre skončil pre jednu osobu hospitalizáciou

nik27.10.2022., 12:00h

Brutálny útok na pár gejov sa odohral v Nitre. Dvojica mužov sa mala pobozkať na lavičke, čo bolo príčinou, aby boli napadnutí. Jeden z nich skončil v nemocnici.

Lajkuj Brainee.sk na

V Nitre sa pred pár dňami odohral útok na dvojich gejov, ktorí sedeli na lavičke a nikoho tým neobťažovali. Kameňom úrazu mal byť bozk, informuje portál tvnoviny.sk

Dokopali ho

O útokoch na LGBTI+ komunitu počúvame v súčasnej dobe naozaj často. Od teroristického útoku pred podnikom Tepláreň sa LGBTI+ komunita stala terčom útokov. Pred týždňom sa odohral ďalší incident na pár gejov v Nitre. „Pred pár dňami mi dokopali kamaráta v Nitre iba kvôli tomu, že si dal pusu s chlapcom,“ píše sa na portáli tvnoviny.sk.

Muž, ktorý dvojicu napadol, mal jedného z nich dokopať natoľko, že skončil v nemocnici. V dôsledku zranení musel podstúpiť operáciu v bratislavskej nemocnici. Napadnutý muž mal utrpieť zranenia na hlave a v oblasti čeľuste. 

image

Vrah zo Zámockej urobil dobre, kričal chlap na pár gejov. Známy bratislavský podnik ich vykázal, ľudia ho na internete potápajú

K celému incidentu došlo len preto, že sa dvojica pobozkala na lavičke. Napadnutý muž má mať 19 rokov a pochádza z Novej Vsi nad Žitavou.

Polícia útok prešetruje

Útokom sa už zaoberá aj nitrianska polícia, ktorá 23. októbra prijala trestné oznámenie. Útok sa začal riešiť ako podozrenie z trestného činu výtržníctva. Nemocnica uviedla, že operácia bola úspešná a v najbližších dňoch muža prepustia do domácej liečby. 

Správu aktualizujeme.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 10:30