Andrej Babiš dostal list s ostrým nábojom a odkazom plných urážok adresovaný jeho manželke Monike.Mafra/ladislav Křivan/
StoryEditor

Demonštranti v uliciach a ostrý náboj v obálke. Prezidentské voľby v Česku sa priostrujú

was21.01.2023., 17:29h

Prezidentský kandidát a líder hnutia ÁNO Andrej Babiš na mimoriadnej tlačovej konferencii oznámil, že dostal list s ostrým nábojom a odkazom plných urážok adresovaný jeho manželke Monike. Prípadom sa už zaoberá polícia.

Lajkuj Brainee.sk na

„Ráno mi ochranka odovzdala obálku adresovanú mojej žene Monike, v ktorej bol ostrý náboj a anonymný odkaz plný urážok. Okamžite som kontaktoval políciu, ktorá vec vyšetruje a ktorej ďakujem za jej okamžitú reakciu,“ uviedol na svojom dnešnom mimoriadnom vyhlásení prezidentský kandidát Andrej Babiš, uvádza iDnes.cz

Stredočeská polícia potvrdila, že sa prípadom anonymného odkazu zaoberá. „V dnešných ranných hodinách sme prijali oznámenie od pána Babiša o vyhrážkach, ktoré dostal tento štvrtok, 19.1., v písomnej podobe spolu s nábojom. Prípadom sa intenzívne zaoberáme. Predmet, ktorý sa v obálke nachádzal, bude podrobený kriminalistickému skúmaniu,“ oznámila pre iDNES.cz policajná hovorkyňa Barbora Schneeweissová.

Babiša vypískali

„Včera ma prvýkrát na výjazde, počas predvolebnej kampani, odprevadila moja žena Monika. Na vlastnej koži si skúsila, ako nás dav urážal,“ popísal v sobotu na tlačovej konferencii svoje pocity z piatkovej kampane Babiš. „Moja rodina má strach o život,“ dodal.

„Nie je normálne, že odporcovia narúšajú a rozbíjajú predvolebné mítingy,“ dodal s tým, že podľa neho sa ho občania boja ísť podporiť, pretože potom čelia nadávkam. Vyzval svojho súpera v druhom kole Petra Pavla, ktorého opakovane označuje za kandidáta päťkoalície, nech vyzvú svojich priaznivcov, aby nenapádali voličov strán s iným názorom.

image

Hovorili mi, že skôr budem mŕtvy, než zložím sľub, hovorí starosta spišskej obce Žehra, ktorý sa musel skrývať v lese

„Prosím, správajme sa k sebe slušne, s úctou, nevyhrážajme sa, nebuďme agresívni. Voľby majú byť sviatkom demokracie,“ vyhlásil Babiš a poďakoval svojim podporovateľom, ktorí sa podľa neho správajú slušne a poprosil ich, aby vytrvali.

Vyjadril sa aj druhý kandidát Petr Pavel

Prezidentský kandidát Petr Pavel odsúdil prejavy nenávisti a vyhrážky voči svojmu súperovi a jeho rodine. Zároveň však Babiša vyzval, aby so slušnou kampaňou začal práve on sám.

„Takéto veci k demokratickým voľbám nepatria. Atmosféra je vypätá hlavne kvôli strašeniu voličov a antikampani, ktorú Andrej Babiš vedie. Vyzývam ho, aby stiahol billboardy vyhrážajúce sa vojnou a začal aj on sám viesť slušnú kampaň,“ reagoval Pavel na Twitteri.

image

Český úrad zrušil prístup k sledovaniu výsledkov volieb. Útočníci použili softvér proruských hackerov

O týždeň Česko spozná meno nového prezidenta. Druhé kolo prezidentskej voľby, v ktorom sa rozhodne o nástupcovi Miloša Zemana medzi generálom Petrom Pavlom a expremiérom a lídrom hnutia ÁNO Andrejom Babišom, sa uskutoční v piatok a sobotu 27. a 28. januára.

 

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 12:48