Siamské dvojičky vyrastali v domove, potom ako ich v dvoch mesiach opustili rodičia. Twitter/er. Sohna Mohna Official Pspcl/
StoryEditor

Siamské dvojčatá majú štyri ruky a robotu odrobia za dvoch. Plat však dostávajú ako jeden

bib24.01.2023., 13:00h

Sohna a Mohna Singhovci z Indie verejne prehovorili o svojom živote. V práci odrobia prácu za dvoch ľudí, napriek tomu im zamestnávateľ platí ako jednej osobe.

Lajkuj Brainee.sk na

Keď mali chlapci dva mesiace, rodičia ich opustili, pretože sa nedokázali vyrovnať s ich zdravotným stavom. Majú dva trupy, dve hlavy a štyri ruky, ale iba dve nohy. Hneď po narodení lekári navrhovali ich oddelenie. Malo by to ale za následok smrť jedného z nich. A to vtedy rodičia nedovolili, uvádza iDnes.cz Za to sú im dnes muži vďační, hoci sa ich vzdali.

Dvojčatá v rozhovore uviedli, že sa chcú vydať za tú istú osobu po dosiahnutí veku 25 rokov. Priznali tiež, že v minulosti mali spoločné milostné záujmy. Súrodenci majú dve srdcia, obličky a miechy, ako aj dva páry rúk, ale zdieľajú pečeň, žlčník, nohy a slezinu.

Vyrástli v detskom domove, kde sa k nim vraj pekne správali a pomohli im po dovŕšení plnoletosti zohnať prácu. Od minulého decembra sú zamestnaní ako elektrikári v spoločnosti Punjab State Power Corporation Limited, kde pracujú na 12-hodinové zmeny a starajú sa o kontrolnú miestnosť dodávok.

image

Dvojičky vyhodili z vysokej kvôli podvádzaniu, mali byť telepaticky prepojené. Od školy vysúdili 1,5 milióna

Sohna a Mohna Singh vo veku 19 rokov v rozhovore na YouTube s dokumentaristkou Ruhi Çenetovou prezradili, že zarábajú len 232 eur mesačne. „Sme dvaja ľudia, nie sme len jeden. Myslíme si, že by za našu prácu malo byť väčšie finančné ohodnotenie. Zastaneme prácu dvoch ľudí a nie len jedného,“ povedali muži.

image

Siamské dvojičky Carmen a Lupita: Aké je randiť v bezprostrednej blízkosti svojej sestry asexuálky?

S ohľadom na ich stav sa k celej situácii vyjadrilo mnoho ľudí a ich príbeh upútal pozornosť médií. Dvojičky veria, že práve vďaka tomu sa im podarí zmeniť ich finančné ohodnotenie. „Dosť by nám to zlepšilo život. Peňazí nemáme veľa. Nie je to jednoduché,“ dodali pre server Daily Mail.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. apríl 2024 13:02