Z trosiek domu sa záchranárom podarilo vytiahnuť novorodenca.Youtube/news.com.au/
StoryEditor

V troskách po zemetrasení v Turecku našli dieťa, s mŕtvou matkou bolo prepojené pupočnou šnúrou

mor08.02.2023., 09:00h

Je pravdepodobné, že matka začala rodiť ešte v pondelok ráno, keď územie Turecka a Sýrie zasiahlo ničivé zemetrasenie, ktoré si vyžiadalo viac než šesť tisíc obetí. Podľa miestnych nikto z rodičov ani súrodencov novorodeniatka neprežil.

Lajkuj Brainee.sk na

Po ničivom zemetrasení, ktoré zasiahlo Turecko a Sýriu, sa pod troskami domu narodilo dieťa. Bábätko malo obrovské šťastie, že katastrofu prežilo a záchranári prišli včas. S telom matky bolo ešte prepojené pupočnou šnúrou, informuje portál SkyNews.

V záberoch vo videu môžeš vidieť ruiny, z ktorých záchranári novorodenca vytiahli a aj muža, ktorý dieťa našiel. Novorodenec pokrytý prachom je už teraz v bezpečí a lieči sa v nemocnici.

Podľa miestnych obyvateľov severosýrskeho mesta Jindires neprežil ani jeden z rodičov či súrodencov novorodenca, píše sa na webe Independent. Predpokladá sa, že zhruba štvrtina mesta sa po zemetrasení zmenila na trosky.

image

Ničivé zemetrasenia v Turecku a Sýrii. Seizmologička vysvetľuje, čo sa stalo a prečo budú otrasy pokračovať

Počet obetí sa pravdepodobne ešte zvýši, keďže mrazivé počasie a viaceré následné otrasy bránia záchrbaárom vo výkone ich práce – a to aj napriek medzinárodnej pomoci.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 16:17