Vo vražde študenta Tupého obvinili známeho advokáta.Archív Hn/
StoryEditor

Dráma okolo vraždy Daniela Tupého pokračuje. Obvinili známeho advokáta, obhajoval extrémistov

Michal ČiernikTASR24.03.2023., 09:00h

Polícia zadržala až desať osôb vo veci vraždy Daniela Tupého. Prepustili osem, ráno oznámili, že jednu obvinili. Ide o známeho advokáta z najvyššou bezpečnostnou previerkou.

Lajkuj Brainee.sk na

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila advokáta Adama Puškára z vraždy študenta Daniela Tupého. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti. „Obvinený je zadržaný a v súčasnosti s ním vyšetrovateľ vykonáva procesné úkony,“ načrtla polícia s tým, že po vykonaní potrebných úkonov rozhodne o ďalšom postupe.

Známy advokát

Podľa najnovších informácii sa mal na vražde podieľať aj advokát Adam Puškár. Podľa portálu tvnoviny.sk mal aj on, podobne ako obeť študovať na Univerzite Komenského. Puškár bol známy hlavne zastupovaním kontroverzných ľudí ako napríklad extrémistického hudobníka Jaroslava Pagáča prezývaného aj Reborn či Dušana Seligu, ktorého odsúdili za fekálne útoky na ženy v Bratislave.

image

Kto bol Daniel Tupý? Študenta zrejme zavraždili neonacisti. Polícia robila chyby, prípad nie je ani po 18 rokoch uzavretý

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Utrpel osem bodných rán. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli šiesti ľudia.

Spolu už zadržali desať osôb

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

image

V súvislosti s vraždou Tupého zadržali až desať osôb, na slobodu prepustili osem, potvrdil Hamran

Policajný prezident Štefan Hamran vo štvrtok dopoludnia informoval, že celkovo v kauze vraždy Daniela Tupého zatiaľ polícia zadržala desať osôb. Osem z nich prepustila na slobodu.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. máj 2024 23:35