Trúchliaci rodičia zavraždenej si prajú pre bezcitného tínedžera doživotie. Youtube/first Coast News/brainee X Canva/
StoryEditor

16-ročný chalan bodal roztlieskavačku 114-krát. Vymerali mu doživotie, trest smrti nedostal len kvôli nízkemu veku

mor28.03.2023., 09:00h

Sudca sa vyjadril, že v tomto prípade bol „len jeden primeraný rozsudok“, pričom vraždu mladého chalana označil za jeden z „najťažších a najšokujúcejších“ prípadov, aké kedy riešil.

Lajkuj Brainee.sk na

16-ročný Američan Aiden Fucci bol odsúdený na doživotie za to, že sa priznal k vražde prvého stupňa 13-ročnej roztlieskavačky Tristyn Baileyovej. Hrozilo mu minimálne 40 rokov väzenia, až doživotie; kvôli svojmu veku nemal tínedžer z Floridy nárok na trest smrti, informuje denník Firt Coast News.

image

VIDEO Slovák v Anglicku zavraždil muža, ktorý sa stretával s jeho expriateľkou. Policajtom sa opitý priznal na mieste činu

Sudca Lee Smith svoje rozhodnutie zverejnil v piatok ráno, keď povedal: „V tomto prípade existuje iba jedna vhodná veta,“ a potom zdieľal rozhodnutie súdu a verdikt vo videu. Keďže je mladistvý, sudca povedal, že Fucciho prípad bude môcť byť preskúmaný najbližšie až o 25 rokov.

Smith uviedol, že bral do úvahy Fucciho vek, duševné zdravie, domáci život a listy od chlapcovej rodiny, ako aj skutočnosť, že bol „jediným útočníkom“ a „100 percentne zodpovedným za túto vraždu“. Povedal tiež, že sa domnieva, že v tomto prípade existuje „zlá prognóza rehabilitácie“, predtým ako uznal, aké „presvedčivé“ boli vyhlásenia o vplyve obetí na súde začiatkom tohto týždňa a ako veľmi zasiahla vražda mladej roztlieskavačky celú komunitu.

image

Dráma okolo vraždy Daniela Tupého pokračuje. Obvinili známeho advokáta, obhajoval extrémistov

Povedal, že tento prípad bol „pravdepodobne najťažším a najšokujúcejším prípadom“ v kraji za 16 rokov jeho právnickej praxe a 30 rokov jeho života v komunite. Smith ľuďom nanovo pripomenul, aký brutálny bol zločin tínedžera a aké „ťažké“ bolo prezeranie fotografií z pitvy.

Podľa sudcu Fucci pochopil dôsledky svojich činov. Smith tiež poznamenal, že bola preňho „znepokojujúcim“, ​​že na vraždu neexistuje žiadny motív - a bola spáchaná „pre nič iné, len preto, aby uspokojila vnútornú túžbu obžalovaného cítiť, aké to je niekoho zabiť“.

Rodinní príslušníci zavraždenej boli v súdnej sieni, keď padlo rozhodnutie a jej rodičov bolo vidno plakať po vynesení rozsudku, píše sa na webe magazínu Toofab. Pred oznámením sa sudca Smith obrátil na rodinu Bailey.

„Bez ohľadu na to, aký rozsudok dnes tento súd vynesie, nemôže vás uzdraviť. Nemôžem ju priviesť späť. Nemôžem to uzavrieť. Máte pred sebou ešte dlhý čas na vyliečenie,“ povedal.

image

Rituálne zavraždil svoju rodinu, svojim deťom vyrezal srdcia z hrude. Napriek tomu sa možno vyhne trestu smrti

Bodal ako 14 ročný

Roztlieskavačka Bailey bola nahlásená ako nezvestná na Deň matiek v roku 2021, kým jej telo neskôr večer našli v lese. Obeť v tínedžerskom veku bola bodnutá 114-krát, pričom 49 rán bolo obranných v oblastiach rúk a hlavy. Hrot noža, ktorým na ňu zaútočil, sa odlomil a obhliadajúci lekár ho našiel v temene obete. Fucci, ktorý mal v tom čase 14 rokov, bol na druhý deň zatknutý, najprv za vraždu druhého stupňa a neskôr bolo obvinenie stiahnuté na prvý stupeň.

Všetci rodinní príslušníci obete sa počas vypočúvania v tento týždeň objavili v súdnej sieni, pričom súdu poskytli dôsledné vyhlásenia, v ktorých všetci presadzovali maximálny možný trest pre Fucciho.

„Jediný ospravedlniteľný trest v tomto prípade je doživotný trest,“ povedala sestra Trystin. „Čokoľvek mimo toho by bolo urážkou nielen nášho súdneho systému a komunity, ale aj našej rodiny a odkazu mojej sestry.“

„Aiden Fucci, tvoje poľutovaniahodné činy sú neodpustiteľné a ja sa budem každý deň modliť, aby si zostal vo väzení po zvyšok svojho života a už nikdy nemohol ublížiť nikomu inému na tomto svete,“ dodala matka zavraždenej dcéry.

image

Bývalá modelka Playboya sa podieľala na vražde svojho sugar daddyho. Prestal jej posielať 3200 dolárov mesačne

Brutálna vražda a Fucciho správanie sa prvýkrát dostali na titulky po tom, čo tínedžer nahral príspevky na Snapchat, kým bol v policajnej väzbe. Jedným z jeho príspevkov bola správa s textom: „Hej, chlapci, nevidel niekto v poslednej dobe Tristyn?“ a potom zdieľal videá, na ktorých on a ďalší chlapec žartujú.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 00:10