Namiesto pokuty ju odprevadili až do nemocnice. Facebook/policie České Republiky/
StoryEditor

Okolo policajtov doslova preletela. Namiesto pokuty však mladú ženu odprevadili s majákmi až do nemocnice

iDnes.cz10.05.2023., 13:30h

Českí policajti zastavili auto kvôli prekročeniu rýchlosti. Pri dopravnej kontrole sa však ukázalo, že za volantom sedí žena, ktorá sa ponáhľa s dcérkou na pohotovosť.

Lajkuj Brainee.sk na

Policajtov zaujalo rýchlo idúce vozidlo Seat Leon v utorok krátko po druhej hodine ráno v Rokytnici nad Jizerou. „Predpokladali, že to bude nejaký problémista. Rozhodli sa ho preto skontrolovať,“ vysvetlila policajná hovorkyňa Ivana Baláková.

Po zastavení seatu policajti zistili, že ho riadi mamička, ktorá vezie v takzvanom vajíčku na prednej sedačke plačúce trojmesačné dievčatko s akútnymi zdravotnými problémami na pohotovosť do Jilemnice.

Policajti jej okamžite ponúkli sprievod, ktorý najskôr nepovažovala za nutný. „Naši kolegovia to ale nevzdali a pred semaformi, ktoré na trase do nemocnice kvôli rekonštrukcii cesty na štyroch miestach brzdia plynulosť dopravy, ju predbehli. Potom jej svetelným nápisom na vozidle dali znamenie na to, aby sa zaradila za ne, a týmto niekoľkokilometrovým úsekom ju previezli so zapnutými majákmi až do Jilemnice,“ pokračuje Baláková.

image

Polícia zadržala opitého vodiča. Ten na nich vytiahol doklady s menom premiéra

Mamička za túto pomoc bola vďačná a policajtom Pavlovi Pudlovi a Vojtechu Přibylovi z obvodného oddelenia v Rokytnici nad Jizerou av Harrachove poďakovala listom, ktorý v utorok dostalo vedenie Krajského riaditeľstva polície Libereckého kraja.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. máj 2024 19:15