Opitý policajt v uniforme napadol len 19-ročné dievčaX/desole Ole/
StoryEditor

VIDEO Brutálny útok v Prahe: Opitý policajt v uniforme napadol len 19-ročné dievča, predtým zaútočil aj na ďalšie dievčatá

iDnes.czTomáš Lánský15.03.2024., 13:30h

Scénu ako z amerického filmu zaznamenala kamera. Video zachytáva brutálny zásah opitého policajta voči mladému dievčaťu. To skončilo po incidente v nemocnici. Prípad vyvolal v Česku veľké pobúrenie.

Lajkuj Brainee.sk na

Opitý policajt v uniforme brutálne napadol 19-ročné dievča. To skončilo v nemocnici. Incident, na ktorého videozáznam prvý upozornil denník Blesk, sa stal v susednom Česku, pri pražskom klube Music bar Phenomen. 

Incident zachytila kamera

Na videozázname, ktorý sa šíri sociálnymi sieťami, je vidieť ako policajt kľačí na krku dievčaťa, ktoré leží na zemi so skrčenými nohami. „Narovanaj tie nohy,“ kričí značne podnapitý policajt v uniforme. „V mene zákona, nech natiahne tie nohy,“ zopakuje dôrazne a lomcuje s mladou ženou. Nie je jasné, čo zásahu predchádzalo. 

image

Drsná hádka na TikTok streame. Tu máš, kričala žena a mlátila svojho partnera dáždnikom

„Nechaj ju tak, veď má len devätnásť,“ okrikujú ho prizerajúci ľudia. „Je mi to úplne jedno,“ osopí sa na nich policajt, chytí dievča za vlasy a brutálnym trhnutím ju hodí o zem.

Do situácie zasiahne jeho partnerka v civilnom oblečení, ktorá je tiež policajtka. „Láska, kľakni na ňu,“ nabáda ho. Žena potom na dievča kľaká. To už prítomní svedkovia nevydržia a policajtku v civile odstrčia. Záznam potom končí.

Môže byť prepustený

Polícia sa na sieti X za svojho kolegu ospravedlnila. „Toto konanie považujeme za úplne neakceptovateľné a neospravedlniteľné. Aj tak sa ospravedlňujeme. Zlyhanie jedného policajta bohužiaľ poškodzuje všetkých ostatných,“ napísali.

Prípad má na stole Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov (GIBS). Tá potvrdila, že prípad rieši. Hovorca pražskej polície Jan Daněk uviedol, že policajtov nadriadený zhromažďuje podklady na disciplinárne konanie. „Jeho záverom môže byť zbavenie výkonu služby alebo prepustenie. Služobný funkcionár sa zaoberá aj konaním policajtky,“ povedal pre iDnes Daněk.

image

VIDEO Robot zrejme obchytkával reportérku. Spoločnosť, ktorá stojí za jeho vývojom sa bráni

Policajta môžu prepustiť, ak porušil služobný sľub tým, že sa dopustil zavrhnutiahodného konania, ktoré má znaky trestného činu a je spôsobilé ohroziť dobrú povesť bezpečnostného zboru. Neobvykle brutálny incident nenechal chladného ani ministra vnútra Víta Rakúšana. „Polícia si nezaslúži, aby jej podobní ľudia kazili meno,“ reagoval na sieti X.

Nie jedna, ale päť napadnutých

Reportér portálu iDnes od svedkov konfliktu zistil, že muž predtým bezdôvodne zaútočil ešte na ďalšie štyri dievčatá a fyzicky zaútočil aj na ochranku klubu, kde predtým popíjal. „Prišiel do klubu so svojou priateľkou už viditeľne ožratý, ďalej tam popíjali. Pretože išlo o akciu Freedom Night, ktorá je určená pre lesby, veľmi tam ako chlap v uniforme nezapadal, vyzeral skôr ako by prišiel na travesti show. Celkom ostro sa tam s pár dievčatami pohádal,“ opisuje návštevníčka klubu. Padli vraj nejaké nadávky a urážky.

image

Nitranov nahnevala LGBTI+ reklama. Odmietame šírenie obsahu takýmto agresívnym spôsobom, poslali mail poslancom

Policajt v klube stretol aj svoju expriateľku, došlo medzi nimi k hlasnej výmene názorov. „Proste ohrdnutá láska. Nejako neuniesol, že tam prišiel so svojou novou priateľkou, bol tam za gašpara a ešte stretol svoju ex, ktorá sa mu vysmiala,“ popisuje dievča zo skupinky hostí na akcii.

„Potom mu zrazu preplo. Akoby dostal zatmenie mysle. Vybehol von a tam začal rozdávať rany okolo seba. Celkom napadol päť dievčat, dostali od neho päsťou, bol ako zmyslov zbavený,“ hovorí svedkyňa.

Do konfliktu sa potom vložila ochranka hudobného klubu, ale policajt udrel päsťou do tváre aj sekuriťáka. „Ten si to chudák odniesol za všetkých. Snažil sa byť v defenzíve, pretože videl uniformu a dostal ju naozaj tvrdo,“ popísala iná svedkyňa.

Incident sa mal odohrať ešte vo februári v pražskom klube Music bar Phenomen, kde prebiehala akcia určená pre lesby Freedom Night, no video záznam sa na verejnosť dostal až teraz.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 13:53