Zabudnuté dedičstvo v hororovom románe.Knihobot
StoryEditor

Zabudnuté dedičstvo v hororovom románe. V knihe z českého bazáru sa skrývalo viac ako päťtisíc eur

iDnes.cz17.03.2024., 13:00h

Pri kontrolovaní kníh našla zamestnankyňa startupu Knihobot, ktorý predáva použité knihy, nečakaný poklad. Z hororového románu To od Stephena Kinga sa na ňu vysypalo viac ako päťtisíc eur.

Lajkuj Brainee.sk na

Ľudia často do na predaj posielajú knihy aj so záložkami všemožného druhu, ale aj napríklad osobnými fotografiami občas aj intímneho charakteru, ako pre iDnes potvrdila brand manažérka Knihobotu Barbora Votavová.

Ak zamestnanec usúdi, že môže ísť o nejakú cennosť, tak majiteľa kontaktujú. „Už sme párkrát našli menšie obnosy peňazí, ktoré sme samozrejme vždy vrátili,“ dodala.

image

Tolerancia na maďarský spôsob. Kníhkupectvo dostalo vyše 30-tisícovú pokutu za to, že v sekcii pre deti bol LGBTI+ román

Nález vysokej sumy vo vyššie spomínanej knihe zamestnankyňu Knihobotu šokoval. „Keď som triedila a fotila knihy určené na predaj, vysypali sa na mňa z Kingovho hororu päťtisícové bankovky. Bola som v šoku. Keď som ich spočítala, dali dokopy 130-tisíc českých korún,“ uviedla žena pre server Blesk.

Dedičstvo

Majiteľka finančného obnosu uviedla, že si peniaze do knihy uložila po smrti svojho otca počas prvej vlny koronavírusu. Po náleze peňazí bola podľa Votavovej veľmi prekvapená, ale zároveň vďačná.

„Nemala som chuť, nieto ešte silu vyberať banku či premýšľať, ako s peniazmi naložiť. Tak som sa rozhodla, že peniaze zatiaľ dám do knižky, že to potom vyriešim. Medzitým ubehli štyri roky a tiež sa mi narodilo druhé dieťa, takže som na peniaze úplne zabudla,“ povedala Blesku žena, ktorej peniaze patrili.

image

Nález vysokej sumy vo vyššie spomínanej knihe zamestnankyňu Knihobotu šokoval.

Knihobot

„Poďakovanie a milý odkaz poslala majiteľka cez zákaznícku podporu celej firme, konkrétne kolegyni, ktorá peniaze našla,“ doplnila manažérka Votavová

Knihobot sa zameriava na výkup a predaj už použitých kníh. Všetky knihy, ktoré do firmy prídu, tak prejdú kontrolou, následne ich zamestnanci nafotia, necenia a vystavia na webe, kde si ich záujemcovia môžu kúpiť. Pôvodný majiteľ potom dostane z predaja časť zisku.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 13:47