Inca Collagen
StoryEditor

Choroby neobchádzajú ani psov. Ako im zabrániť?

PR článok30.04.2024., 00:00h

Majitelia, ktorí milujú svojich psíkov, by si želali, aby s nimi zostali naveky. Bohužiaľ, realita je iná - aj psov trápia najrôznejšie choroby a problémy. Ak vám však na psovi skutočne záleží, viete, že tomu môžete do veľkej miery zabrániť. Mnohé ochorenia u psov sú totiž výsledkom nesprávnej starostlivosti.

Lajkuj Brainee.sk na

Aké sú najčastejšie choroby psov? Môžu ich potrápiť parazity, čo je ešte ten lepší prípad a dá sa proti nim brániť pravidelným odčervovaním a antiparazitným obojkom. Psy však môžu dostať aj mnohé vírusové ochorenia, proti ktorým najlepšie účinkuje pravidelné očkovanie. Nevyhýba sa im však ani diabetes, rakovinové ochorenia či artróza.

U mnohých takýchto vážnych diagnóz platí, že je lepšie im predchádzať, než ich riešiť. A najlepšou prevenciou je skutočne kvalitná strava so zložením presne podľa potrieb daného plemena, ako aj výživové doplnky. Napríklad diabetes je často spojený s nekvalitnou stravou a obezitou u psa. Správne stravovanie, neprekrmovanie psa a dostatok fyzickej aktivity sú pre neho teda kľúčové.

Pohybový aparát je u psov veľmi náchylný na vznik degeneratívnych ochorení pohybovej sústavy, medzi ktoré patrí aj artróza. Týka sa to najmä väčších plemien, ktoré rastú prirýchlo. No aj ostatných psov, ktoré sú v neustálom pohybe a kĺby a kosti dostávajú zabrať. Ide pritom o pomerne zákerné diagnózy - keďže psík vám nedokáže povedať, že ho čosi začína bolieť, môžete si ich všimnúť príliš neskoro. „Možno si ani neuvedomíte, že ten pes už začína mať problémy s kĺbami, možno si myslíte, že sa mu teraz nechce ísť na prechádzku, nejaký je lenivý, iba leží…  a to už je znak toho, že niečím trpí ten pes,“ upozorňuje veterinárna lekárka Zuzana Fekečová.

Čo s tým? Tu pomôže len prevencia v podobe kvalitnej kĺbovej výživy. Tá by mala obsahovať niekoľko kľúčových zložiek, medzi ktoré patrí aj kolagén. „Chondroprotektíva podporujú makromolekulárnu syntézu chondrocytov a kyseliny hyalurónovej v synoviálnom moku, inhibujú degradačné enzýmy a tiež aj mediátory zápalu. Preto má kombinácia hydrolyzovaného kolagénu s s chondroprotektívami veľký význam pre regeneračnú schopnosť chrupaviek, kože, spojivového tkaniva, cievnych stien, ale i celkovo pre podporu zdravia,“ potvrdzuje ortopéd MUDr. Milan Čarvaš.

Kolagén ako stavebnú bielkovinu môžete podávať psíkovi aj samostatne. Potrebujú ju rovnako, ako my ľudia, pretože kolagén tvorí podstatnú časť kĺbových chrupaviek, ako aj kože a ďalších tkanív v tele. A podobne ako ľudia, aj psy môžu mať nedostatok kolagénu kvôli tomu, že si ho telo nestíha vyrábať v dostatočnom množstve. Ak je výživový doplnok v 100% čistej forme, ako napríklad český Incapet Collagen vyrobený z morských rýb, jeho výhodou je ľahká stráviteľnosť a prirodzená živočíšna chuť.

image
Inca Collagen

Incapet Collagen získava výrobca z vedľajších produktov morských rýb, nijako ho nedochucuje a po štiepení za studena pomocou enzýmov ho mikronizuje do formy prášku. Takto hydrolyzovaný kolagén tvoria bioaktívne peptidy so zachovanou štruktúrou helisy, čo znamená, že ich organizmus psa dokáže využiť na doplnenie do tkanív, kde už kolagén chýba.

Môže pomôcť podporiť štruktúru kĺbových chrupaviek, kostného tkaniva, pružných tkanív v tele, ako aj pokožky. Tým pádom môže účinkovať ako prevencia rozvoja degeneratívnych ochorení pohybovej sústavy, pomôcť redukovať začínajúce bolesti kĺbov, prispieť k regenerácii tkanív, pomôcť pri hojení rán na koži, podporiť funkciu chlpových vačkov, čím prispieva k rastu zdravšej srsti. Pomáha aj podporiť rast zdravších pazúrov a udržiavať zdravie zubov a ďasien.

Kolagén pre psov, mačky a kone Incapet Collagen vznikol ako druhý produkt značky Inca Collagen. Prvým produktom je známy kolagén pre ľudí, taktiež morský kolagén 100% čistoty, ktorý prišiel pred deviatimi rokmi do našich končín ako jeden z prvých morských kolagénov vôbec. Inca Collagen si zamilovalo viac než 250 tisíc zákazníkov a časom si vypýtali aj kolagén pre zvieratá. Ten už má tiež mnohých verných priaznivcov.

„Dnes sme sa vybrali prechádzkou na veterinu. Je pred nami ešte cca 8 km a 5 km za nami a Zack šliape ako za mlada. Len vďaka kolagénu od vás. Predtým bol po 4 km unavený a zadné nôžky už veľmi neslúžili. Teraz je ako vymenený. Ďakujeme.“ Majiteľka vlčiaka Zacka

„Mám jednu veľmi dobrú skúsenosť s naším psíkom. Má 8 rokov a po dvoch týždňoch užívania behá ako strela, úplne ožila a ocino musí s ňou chodiť na prechádzku aj hodinu 3x denne.“ Andrea Zeliesková

Ak môžete svojmu psovi vďaka zdravej životospráve a prevencii ochorení predĺžiť svoj život, prečo váhať? Starajte sa o psíka ako o plnohodnotného člena rodiny, nezabúdajte na pravidelné veterinárne prehliadky, očkovania a odčervovanie. Dajte mu kvalitnú stravu a kĺbovú výživu - napríklad ako je Incapet Collagen.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. máj 2024 20:42