Väzeň sa pomocou lyžice prekopal cez stenu.X/Lukeshroberts/
StoryEditor

Väzeň sa pomocou lyžice prekopal cez stenu. Dieru však spravil do vedľajšej cely, napadol odsúdeného vraha

Michal Čiernik28.04.2024., 10:30h

Tínedžer v ústave pre mladistvých si spravil tunel do susednej cely, aby zaútočil na svojho spoluväzňa. Mal pri tom použiť lyžicu ako v ikonickom filme Vykúpenie z väznice Shawshank.

Lajkuj Brainee.sk na

K incidentu malo prísť vo Wetherby Young Offender Institution v Yorkshire 14. apríla. Predpokladá sa, že odsúdený násilník použil nabrúsenú lyžicu, aby sa vlámal do susednej cely. V nej mal následne zaútočiť na svojho suseda usvedčeného z vraždy, pričom mu spôsobil vážne zranenia.

image

Podozrivé praktiky väznice, ktorá mlčí. Telo mŕtveho väzňa vrátili rodine bez orgánov, chýbal aj mozog

Vedenie ústavu momentálne vyšetruje ako sa mohlo niečo takéto stať a vypočúvajú dozorcov a väzenský personál, ktorí si prebúranie steny nevšimli.

Ako z filmu

Incident pripomína film Vykúpenie z väznice Shawshank z roku 1994, kde zaostalý Andy Dufresne v podaní Tima Robbinsa utiekol vysekaním diery v stene svojej cely za plagátom Raquel Welch.

„Toto je veľké narušenie bezpečnosti. Skutočne znepokojujúce je, že sa jednoducho dostal cez stenu, aby mohol zaútočiť,“ prezradil pre The Sun zdroj z väzenia. „Bolo spustené vyšetrovanie, aby sa zistilo, ako niekto mohol preraziť múr a prečo nikto nereagoval včas,“ dodal.

image

Incident pripomína film Vykúpenie z väznice Shawshank z roku 1994, kde zaostalý Andy Dufresne v podaní Tima Robbinsa utiekol vysekaním diery v stene svojej cely za plagátom Raquel Welch.

Warner Bros./

The Youth Custody Service, orgán, ktorý sa stará o deti od 10 do 18 rokov v nápravných zariadeniach v Anglicku prípad kvôli vyšetrovaniu nemohol komentovať. Prezradil však, že každý, kto bude uznaný zodpovedným za tento násilný čin, bude potrestaný.

Wetherby Young Offender Institution má až 336 väzňov, mužov aj žien, vo veku 15-18 rokov. Je tiež známe tým, že má najvyššiu mieru sebapoškodzovania medzi väzňami zo všetkých väzníc v Spojenom kráľovstve.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
13. máj 2024 06:48