BarmanBrainee X Canva/
StoryEditor

Toto z baru určite neber. Barman na TikToku hovorí o pravidle, ktoré by si nemal ako zákazník porušiť

Nikola Michalkova26.04.2024., 15:00h

Personál barov musí niekedy znášať rôznych návštevníkov. Jeden z čašníkov hovorí o pravidle, ktoré by si ako slušný zákazník nemal porušiť.

Lajkuj Brainee.sk na

Zákazníci v baroch bývajú rôzni a čašníci či barmani sa musia niekedy popasovať s viacerými situáciami. Mnohí pracovníci za barom hovoria, že sa stáva, že im zákazníci kradnú poháre, odchádzajú bez platenia alebo s pamätnými vecami z baru.

Pravidlo

Barman Joshua na svojich sociálnych sieťach vysvetlil, že keď pracuje, zvyčajne má pripravených a čakajúcich 12 príloh, ktoré sú určené na kokteily. „Teraz sú ozdoby či prílohy umiestnené dostatočne blízko môjho baru, aby zákazník, keď príde a sadne si pred bar, pochopil, že sa toho nesmie dotýkať,“ vysvetľuje, píše sa na portáli Unilad. Vo videu sa nachádza video muža, ktorý si z baru zobral pomaranč a následne sa čudoval, prečo za neho platil. Ovocie sa často používa práve do kokteilov a niekedy sa stane, že sú umiestnené aj v blízkosti zákazníkov, ktorí sedia pri bare. Barman preto vysvetľuje, že sú určené jemu a zákazník by sa ich nemal len tak dotýkať.

„Toho sa musí dotknúť barman. Pretože on tieto ozdoby zdvihne, vloží ich do kokteilu a potom ich podá zákazníkovi. Keď má zákazník kokteil v ruke, môže si s ozdobami robiť, čo chce,“ pokračuje. Opísal, že musel zakročiť, keď sa jedna dáma začala prstami v jeho pripravených ozdobách premŕvať. Urobila tak po tom, ako sa s barmanom začala rozprávať a pravdepodobne si myslela, že je to v poriadku, keď zoberie jeden z muškátových orieškov a opýta sa, na čo to je.

@driftersjoint Bar Rule No. 1 Dont touch the garnishes #bar #bartending #bartender #cocktails ♬ original sound - Joshua

„Pretože bola taká milá, chcel som byť aj ja zdvorilý. A ja som len povedal, že je to vlastne pre mňa, aby som si to nastrúhal na kokteily,“ opísal. Avšak aj keď sa za to ospravedlnila, oriešok, ktorý vzala, nevyhodila, ale dala späť do hrnca.

A samozrejme, že takto obchytanú prílohu už použiť nemohol. „Už som ho nemohol použiť, ale bol som diskrétny, pretože som ju nechcel uviesť do rozpakov,“ vysvetlil. Zároveň dodal, že žena sa o chvíľu vrátila, a aj napriek tomu, že jej povedal, aby sa muškátových orieškov nedotýkala, vzala si ďalší a vložila si ho do úst. „Teraz si uvedomte, že sa to všetko stalo v priebehu troch sekúnd a ja som naozaj nemal čas zareagovať,“ vysvetlil.

Reakcie ľudí

Na sociálnej sieti sa k tomu vyjadrilo viacero používateľov. Niektorí s ním súhlasili a pohoršovali sa, ako môže niekto len tak niečo zobrať a myslieť si, že je to zadarmo. Preto ak nechceš nahnevať niekoho, kto pripravuje tvoj drink, radšej sa nepremŕvaj v niečom, o čom nevieš, že je zadarmo a určené pre zákazníkov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/auto/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 22:00