Najluxusnejšie elektromobilyBmw, Rolls-royce/
StoryEditor

To najluxusnejšie, čo ponúkajú. Pozreli sme sa na elektromobily, ktoré predáva Rolls-Royce, Porsche či Audi

Miroslav Kamody22.10.2022., 14:00h

Luxus, na ktorý pravdepodobne tak skoro nebudeme mať. Čo ponúkajú slávne automobilové značky tým najluxusnejším zákazníkom túžiacim po elektomobile?

Lajkuj Brainee.sk na

Predaj elektrických vozidiel rastie aj v tomto roku. Ako pripomína portál Electrek, takmer všetci starší výrobcovia automobilov si stanovili dátumy ukončenia výroby nových vozidiel so spaľovacím motorom a začali do svojich vozových parkov stále viac zavádzať plne elektrické možnosti. 

Elektromobily sú stále drahšie ako klasické „spaľováky”, pri ich tvorbe totiž hrá úlohu veľa faktorov - dodávateľské reťazce, montážne linky, výskum a vývoj môžu hrať určitú úlohu v odporúčanej cene elektrického vozidla pred jeho prvým predajom. A najvýraznejším faktorom sú dnes náklady na batérie. Postupným vývojom v technológii však pomaly klesá aj ich cena.

image

Najväčšie filmové chyby, ktoré si si doteraz nevšimol: Forrest Gump kupujúci akcie Apple či auto v Pánovi Prsteňov

Dnes sa však pozrieme na to najdrahšie, čo slávne automobilové značky na poli elektromobility priniesli na trh. Luxusné modely nájdeš v našej galérii. Ceny uvedené pri autách neodzrkadľujú príplatkovú výbavu, ktorá cenu môže pokojne vyhnať o ďalšie desiatky tisíc eur smerom nahor.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/auto/modely, menuAlias = modely, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. apríl 2024 18:41